Автор Тема: Интернет...DHCP настройки :? Инсталиране :)  (Прочетена 1826 пъти)

PiN2

• Напреднали
  • Публикации: 19
    • Профил
Здравейте значи инсталирах си Mandriva 2009 и имам малък проблем с интернета,открива ми 2 Лан карти,1-та Реалтек и другата някаква nVidia която не я знам каква е,получавам интернет през Релатек и тя е eth1,а другата е eth0.До тук добре но като дам да ми приема автоматично настройки за интернета,защото по принцип така трябва и ми пише че не може да бъде намерен някакъв си dhcp-client а когато си ги настроя ръчно и имам интернет,но не знам дали не съм сложил ИП-то на някой друг и дали така няма да ми спре интернета,как да го оправя да си взима автоматично настройки :) Мерси предварително :)
Активен

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
Ами в този случай защо не пробваш да си инсталираш въпросния dhcp-client. И какъв точно ти е интернета - през pppoe, pptp (VPN) или просто локална мрежа по IP, т.е. как точно се свързваш към доставчика. Как доставчика разбира, че Ти си Ти

Второ питане - как по точно си настройваш интернета ръчно. Къде точно пипаш и какво въвеждаш. Питам те, т.к. не знам при Мандрива къде е конфиг файла за мрежата. При Дебиан dhcp се настройва в  /etc/network/interfaces файла със следния базов конфиг ред:
Код:
iface eth1 inet dhcp

Това в случй, че интерфейса ти е с име eth1.
Виж в man страницата на за твоя конфиг файл за мрежата какво пише за случая на dhcp, т.е. как може да се зададе съответния интерфейс да ползва dhcp.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
dhcp
Общ форум
the_black_wind 2 6404 Последна публикация Feb 26, 2005, 15:56
от the_black_wind
dhcp help
Настройка на програми
DarkBoss 6 6955 Последна публикация Mar 18, 2005, 20:05
от DarkBoss
Конфигуриране на DHCP сървър
Настройка на програми