Позволявам си, да продължа традицията на "flame" темите

))
Надявам се, че всеки ще намери по нещо за себе си в този цитат - " ... Мога още да изреждам: за съда, за социалната система, за подигравателната “грижа” за младите семейства, за армията (не случайно споменах за швейцарски ножчета, ама хайде мълчи, сърце) за какво ли не…
А нашата работа е да правим нещо. Не гръцко, не руско, не и българско, ако ще е българщиния. Нещо разумно, конструктивно, там, където държавата нехае, да й теглим майната и да създаваме НЕЩОТО, което после историци (не като Гоце) да нарекат “структури на гражданското общество”. Няма детски градини? Събирайте се до пет семейства и си ги гледайте САМИ! Намерете се с други такива групи и си СЪДЕЙСТВАЙТЕ, дори да са само съвети.
Има задръствания? Съберете се няколцина колеги с автомобили и пътувайте всяка седмица заедно с колата на единия, после на другия. И пак - намерете се в интернет с други такива “задруги” и си ПОМАГАЙТЕ! Това са само два примера, измислете други. Не правите ли същото с приятели? Намерете ПОВЕЧЕ такива приятели и ДЕЙСТВАЙТЕ! Свържете се с млекопроизводителите, ограбвани от изкупвачите (фирми-протежета на бившата ДС и партийната номенклатура) - ще ви излезе по-евтино, а те ще получат от вас ПОВЕЧЕ, отколкото от държавата. Не ходете по протести, за да ги продкрепяте, а ги подкрепете С ДЕЛА!
Задушава ви Топлофикация? Мамка му, спогодете се с комшийте си в блока, чиито балкони гледат на юг, купете заедно слънчеви батерии и си направете осветлението с тях - ще спестите до 50% от сметките за ток, някои ще падат със 70 на сто - проверено е. И се топлете с икономичните електроуреди, които пак можете да закупите НА ЕДРО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ, ако се обедините!
ИЗОБЩО - Не чакайте милост от държавата. Така се прави гражданско общество, а силно гражданско общество значи свястна (служеща на народа си демек, не гавреща се с него) държава и благополучна страна. ".
В интерес на истината, от доста време вече, знам за една инициатива, която я има в България -
3 на 100 
Та ... замислете се. Мисля, че само ще е от полза. Поздрав -
Ефекта на доминото 
Или
Think of an idea. Два любими филма. Все още не мога да кажа, кой повече ми харесва.