Струва ми се, че някои хора във форума имат проблем да различават междуличностни спорове от спорове изобщо.
Вярно е и ти си един от тях. Даже най-изявеният.
В научните среди...
Трябваше да пуснеш темата в секция "хумор".
...е нормално нещата да се наричат с истинските им имена, стига да можеш да се аргументираш.
"Истинските имена" е силно относително и индивидуално понятие. Ако някой (като теб) се мисли вечно за прав, значи
има проблеми. Що се отнася до аргументацията, ти си човекът, който почти никога
няма теза, а още по-рядко и аргументирана. Почти винаги използваш възможността, пишейки в някоя тема да се заядеш с този, който се обърка да спори с тебе. За да не съм голословен ще дам и пример - последната тема, която пуснах за избор на безжичен рутер, където се заяде с Tarball за глупости. Учудвам се как още има хора, които ти обръщат внимание.
Една моя преподавателка в университета, която много уважавам казва така:
Винаги дискутирай тезата на опонента си, а не опонента си!
Запомни този цитат.
Така е попринцип в "научните среди". Сега си прегледай мненията (по-скоро "постовете") и си направи изводите
сам за себе си. Покрай новогодишните празници е добър момент човек да си даде сметка какъв е искал да бъде, какъв е станал и какъв ще стане, ако продължава по същия начин.
Мога да кажа обаче, какво се вижда отстрани.
Емигрантския живот явно ти се отразява зле. Щом човек на твоята възраст, който отдавна би трябвало да има собствено семейство и сериозна работа, си губи времето по форуми за да привлича внимание, значи комуникацията в реалния живот му е недостатъчна и се чувства самотен.
Надявам се разбираш колко неефективен е този начин. Може да ти се стори странно, но на НГ се сетих за теб (и такива като теб) "вечни разбирачи" и си пожелах да имате повече топлина в душите за да пишете по-малко по форумите през новата 2009 година.
Забележи, че в цялото ми мнение няма кьорава емотинка, т.е. говоря сериозно и не се заяждам.
И понеже знам, че на прима виста няма да ти влезе нищо в главата, се надявам някоя вечер преди да заспиш, да си спомниш какво съм ти написал и да го осмислиш по-добре.
Ако не, здраве!