Автор Тема: Междуличностни спорове?  (Прочетена 12838 пъти)

mikis

• Напреднали
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Междуличностни спорове?
« Отговор #15 -: Jan 03, 2009, 00:37 »
Цитат
Струва ми се, че някои хора във форума имат проблем да различават междуличностни спорове от спорове изобщо.
Вярно е и ти си един от тях. Даже най-изявеният.
Цитат
В научните среди...
Трябваше да пуснеш темата в секция "хумор".
Цитат
...е нормално нещата да се наричат с истинските им имена, стига да можеш да се аргументираш.
"Истинските имена" е силно относително и индивидуално понятие. Ако някой (като теб) се мисли вечно за прав, значи има проблеми. Що се отнася до аргументацията, ти си човекът, който почти никога няма теза, а още по-рядко и аргументирана. Почти винаги използваш възможността, пишейки в някоя тема да се заядеш с този, който се обърка да спори с тебе. За да не съм голословен ще дам и пример - последната тема, която пуснах за избор на безжичен рутер, където се заяде с Tarball за глупости. Учудвам се как още има хора, които ти обръщат внимание.

Една моя преподавателка в университета, която много уважавам казва така:
Цитат
Винаги дискутирай тезата на опонента си, а не опонента си!
Запомни този цитат.
Така е попринцип в "научните среди". Сега си прегледай мненията (по-скоро "постовете") и си направи изводите сам за себе си. Покрай новогодишните празници е добър момент човек да си даде сметка какъв е искал да бъде, какъв е станал и какъв ще стане, ако продължава по същия начин.

Мога да кажа обаче, какво се вижда отстрани.
Емигрантския живот явно ти се отразява зле. Щом човек на твоята възраст, който отдавна би трябвало да има собствено семейство и сериозна работа, си губи времето по форуми за да привлича внимание, значи комуникацията в реалния живот му е недостатъчна и се чувства самотен.

Надявам се разбираш колко неефективен е този начин. Може да ти се стори странно, но на НГ се сетих за теб (и такива като теб) "вечни разбирачи" и си пожелах да имате повече топлина в душите за да пишете по-малко по форумите през новата 2009 година.

Забележи, че в цялото ми мнение няма кьорава емотинка, т.е. говоря сериозно и не се заяждам.

И понеже знам, че на прима виста няма да ти влезе нищо в главата, се надявам някоя вечер преди да заспиш, да си спомниш какво съм ти написал и да го осмислиш по-добре.

Ако не, здраве!
Активен

tarator

• Напреднали
  • Публикации: 849
    • Профил
« Отговор #16 -: Jan 03, 2009, 00:57 »
Именно тезата коментирам mikis, или поне се опитвам да я коментирам. Но например в темата за безжичните рутери никой не даде никакви числа. Някой бил тествал едно, друг бил чул второ за някакви си телевизори и други подобни клюки. Аз бях единствения, който даде числа -- над 10MB/s за .11n рутер. Къде са числата на tarball, например. :)

И да, аз се водя учЕн и се движа в научните среди :) Публикувам статии и правя презентации в истински научни конференции, а не като измислените Линукс и Оупън Сорс конференции :)

Не се мисля вечно за прав, но за разлика от опонентите си, поне аргументирам мненията си и всеки може да реши дали съм прав или не. :)
Активен

A gentleman is one who is never rude unintentionally. - Noel Coward

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
« Отговор #17 -: Jan 03, 2009, 09:07 »
Честно казано нямам никакво отношение към темата, а чисто и просто гледам сеира :), но ми направи впечатление негативното отношение на таратор към линукс, което си проличава и тук:
Публикувам статии и правя презентации в истински научни конференции, а не като измислените Линукс и Оупън Сорс конференции :)
Та се зачудих, защо човек с с такова мнение пише толкова често имено във форум за линукс - няма ли "високо-научни" форуми зад окена, където да се пише? Или в тях е прекалено скучно може би :).
Тараторе, не ме разбирай погрешно - нямам нищо против теб или пък това да посещаваш форума - нищо подобно, просто ми е чудно това, което написах.
Активен

Emooo

• Гост
« Отговор #18 -: Jan 03, 2009, 10:19 »
mikis говедо мръсно !!! :) Това във връзка с "тезата и опонента".
« Последна редакция: Jan 03, 2009, 10:27 от Emooo »
Активен

Slevin_

• Напреднали
  • Публикации: 182
    • Профил
« Отговор #19 -: Jan 03, 2009, 13:29 »
И да, аз се водя учЕн и се движа в научните среди :) Публикувам статии и правя презентации в истински научни конференции, а не като измислените Линукс и Оупън Сорс конференции :)

Не се мисля вечно за прав, но за разлика от опонентите си, поне аргументирам мненията си и всеки може да реши дали съм прав или не. :)
Мислех да не вземам участие по темата, защото и двамата сте по своему доста краини и нямате общ език, тo там ви е проблема. Но и двамата казвате истини.

След цитираното по-горе, не мога да се съглася.

Като се движиш в научни среди, що щеш тук при нас, дето само можем да участваме/присъстваме в "измислените Линукс и Оупън Сорс конференции"
Май научните среди в които се движиш, те приемат така, както ти приемаш това място тук. И модела, който е приложен върху теб сега ти го прилагаш тук.
По отношение на темата с рутера:
Аргументи от типа "който даде числа -- над 10MB/s за .11n рутер" не са аргументи, а само числа в които имам правото да се съмнявам.
И такива аргументи и поведение не приличат на човек, движещ се в научни среди,  хвалещ се с публикации и презентазии.
Все още всеки производител прави свои модификации и устройства от два различни производителя поддържащи 801.11n могат да имат несъвместимости. 

И се примири, че tarball е прав по отношение на избора за рутер. Марката предпожена от него е наистина стабилна, има много добро community, което би помогнало да се разреши даден проблем свързан с този хардуер, а алтернативните фурмуери са от голямо значение и предлагат доста екстри.
Ти само каза някакви числа за N стандарта, без да посочиш производител, разстояние на което устройствата успяват да договорят тази скорост, покритие на услугата в урбанистична среда, има ли алтернативен фурмуер за тези устройства, какви екстри би могло да предложи това устройство (освен "прехвалените" 10Мб/с), как се държи при 2-3 и повече закачени клиенти на устройство. Въобще редица въпросителни...   
А сега се аргументирай както трябва в темата за рутерите, и не злорадствай кой какво е научил от теб.
Аман от "тесни" специалисти.
« Последна редакция: Jan 03, 2009, 13:36 от Slevin_ »
Активен

"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен" А. Айнщайн

Gaara

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: E17
    • Профил
« Отговор #20 -: Jan 03, 2009, 15:24 »
mikis говедо мръсно !!! :) Това във връзка с "тезата и опонента".

Най-големият!  ;D

Според мен целият проблем на българина и не само е, че не може да приема негативна критика и винаги го приема като обида.... факт. Ако се пренебрегне или подтисне тази емоция и наистина се зачетете в думите на таратора (както и на gateway и vladsun), ще откриете, че живота е доста сложен, но и много интересен :)

Всичко най-свежо от мен и се извинявам за отклонението в темата, ама Emoo сцепи мрака.
Активен

Last night, Darth Vader came down from planet Vulcan and told me that if you don't install Debian, he'd melt your brain.

tarator

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Jan 03, 2009, 17:04 »
Мда, явно и senser страда от болестта на майката на колегата. Къде точно съм проявил негативно отношение към Линукс? :) Може би нещо си объркал отношението към т.нар. конференции и техните организатори с отношение към Линукс? :) Мога да те уверя, че двете нямат нищо общо.

Между другото има няколко добри Линукс конференции, едната от тях е Ottawa Linux Symposium, другата е Kernel Summit. Но и на двете нямат нищо общо с българските жалки подобия :)

Slevin_, ти си свикнал да се аргументираш без числа, а? :) Очевидно е, че не се движиш в научните среди :) И защо аз трябва да свърша работата, да не би аз да съм твърдял, че .11n рутерите не струват? :) Къде са аргументите на tarball? :)

А тук в този фурум извършвам много важна и приятна функция. Ръчкам ви и не ви оставям да попаднете в блатото на самодоволството :)
« Последна редакция: Jan 03, 2009, 17:30 от tarator »
Активен

ANTIADMIN

• Напреднали
  • Публикации: 660
  • Distribution: Windows XP Pro latest updates
  • ANTIADMIN
    • Профил
« Отговор #22 -: Jan 03, 2009, 17:29 »
Айде да се спираш вече, дърт козел. Всички са прости, всички страдат от болести, 250 човека във форума са малоумни, но само ти и оня хубавец дето ти лиже задника сте осъзнали истините в живота. В США всичко е супер, конференции, в България всичко е калпаво, без ниво... Ми, ОК, какво търсиш тук тогава, бе, палячо... Мислиш си че някой те взима за х.. или не забелзваш колко си неадекватен?
Защо всеки в тази страна США има такъв скапан манталитет, че вечно той е прав, вечно той е по-по-най, трябва да "помогне" на някой, да го освободи, да му навре нещо отзад... Е, ще умра и ще си замина, но няма да разгадая тая "тайна"...Както казват хората тъпо, тъпо, та чак вдлъбнато...
aгресия+малоумие+самочувствие+голяма уста=США
Активен

tarator

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #23 -: Jan 03, 2009, 17:32 »
Не всички 250 човека във форума са малоумни, много по-малко сте малоумните :)

Нещо много ти бърка в гъза САЩ, а? Защо така? :)
Активен

ANTIADMIN

• Напреднали
  • Публикации: 660
  • Distribution: Windows XP Pro latest updates
  • ANTIADMIN
    • Профил
« Отговор #24 -: Jan 03, 2009, 17:41 »
Нищо никъде не ми бърка. Това е форум за линукс, място където да обсъждаме, да си помагаме, да научаваме нови неща. От 2 дена, от цели 2 дена ни занимаваш със себе си! Влизаш някъде и почваш да раздаваш квалификации, кой какъв бил, какво да правел, опитваш се да унижаваш потребителите и после пускаш някой пост накрая да замажеш положението - тониточев трябвало да научи едисикакво... Айде, ако обичаш си намери някой специалист в областта, да те прегледа, и да престанеш да тормозиш потребителите.
Нямам нищо против да помагаш или да не помагаш, но поне не пречи... егати, човека.
Активен

tarator

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Jan 03, 2009, 17:43 »
Хайде още веднъж, може би този път ще го схванеш... Някой да те кара да ми четеш мненията? :)

Я, между другото, ми покажи къде _ти_ си помогнал на някой в този форум? :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #26 -: Jan 03, 2009, 17:46 »
Аз мога ли да псувам или само на другите е позволено?
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

tarator

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #27 -: Jan 03, 2009, 17:49 »
По принцип можеш, но не знам дали няма да те повишат от цензор в нормален потребител за награда.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #28 -: Jan 03, 2009, 17:55 »
Ще съм псуващ цензор тогава, като в македонските форуми.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

tarator

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: Jan 03, 2009, 17:57 »
Няма лошо, дано поне псуването да е качествено (а не като моето) :)
Активен