« -: Jan 05, 2009, 11:34 »
Здравейте!
Ето и моя проблем: Имам лаптоп Asus F8, който си има оригинална Виста. КАто цяло си вървеше добре, но по разбираеми причини исках да му кача един линукс на свободната партиция. Стария ми комп беше на dual boot с Убунту. Само че, новия е с АТИ и дебианските LiveCd-та хич не го харесват и вадят бял екран. Та пробвах аз с Mandriva One, всичко ми тръгна - пълна резолюция, интернет и т.н. Просто супер!
Та решавам аз да я сложа на свободата ми партиция от 100 гб. Започва форматирането на диска, когато аз в един момент се усещам, че се форматира целия хард, а не само желаната от мен партиция!! Спирам аз процеса на 3-тата минута (адски тъпа идея, знам, дали щото беше 31.12, или щото бях дръпнал:). Не исках да си губя инфото на харда, та затова го направих.
Оттогава, какво ли не съм пробвал. Прежалих си информацията вече. Мандривата се инсталира до едно положение, след което започват да излизат грешки. "Could not format the hard drive" или нещо такова. ОК, форматирам го предварително с GParted LiveCD, успешно, но пак същото. Когато затварям Мандривата, ми излизат доста грешки от типа "SQUASHFS ERROR:Could not read the page ... ,size .. VFS: Busy Inodes on changed media"
Пиша exit и чак тогава затваря. Същото става и с inux Mint. ОК, казвам си, я да се помъча да си сложа Виста. Ами, инсталацията си върви, докато не забие в един момент. Вчера го чаках към 2 часа, не мръдна оттам.
Знам, че направих голяма глупост, можете малко да се побъзикате, но,кажете,моля ви,какао да правя. Дали необратимо съм си прецакал харда? Чакам да пишете, и чак след това ще ходя в сервис, че хич нямам добър опит от нашите сервизи.
Веселин, Варна.