Автор Тема: Настройка на кирилица и инсталиране на програми  (Прочетена 1545 пъти)

tctctctc

• Напреднали
  • Публикации: 17
    • Профил
Добър вечер! Свалих и инсталирах Ubuntu 8.10, всичко е хубаво до тук, но не знам как да инсталирам кирилицата, пък и каквато и да е друга програма. Благодаря предварително и съжалявам за гадните букви.

edit by neter: Редактирано, съгласно т.3 от правилата на форума.
« Последна редакция: Jan 06, 2009, 21:58 от neter »
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
Тцтцтцтцтцтцтц  ;D.Нкой май не е разгледал добре менютата на убунтуто и по-специално Система/Администриране/езикова поддръжка ;D
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Драги tctctctc,
Задължително се запознай с правилата на форума и ги спазвай! Използвай онлайн конвертора, който се намира сред опциите при писане на пост (по подразбиране е бутон с надпис OFF). В правилата ще откриеш и един от начините за настройка на кирилица. Друг начин е да настроиш самия Gnome от модула за клавиатурни подредби, който можеш да намериш на следното място
десен бутон върху горната или долната лента > Добавяне към панела... > Клавиатурна подредба
Добави този модул към лентата и го настрой!
Можеш да инсталираш програми чрез програмата Synaptic, която можеш да намериш в менюто Система > Администриране > Мениджър на пакети (Synaptic). Ще ти е нужна root паролата за това действие ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти