Автор Тема: редакция на хипервръзка в Calc  (Прочетена 2234 пъти)

pipi2008

• Напреднали
  • Публикации: 35
    • Профил
Привет, имам следното питане:
Искам да редактирам хипервръзка, която е направена като бутон, но по начина описан в хелпа (Ако хипервръзката е бутон, щракнете върху канта, за да я изберете, или натиснете Alt, докато щраквате. Отворете диалоговия прозорец Свойства чрез контекстното меню. Можете да редактирате надписа в полето „Надпис“, както и да промените адреса в полето „URL“.) нищо не става, винаги директно ми се отваря това, към което съм задала връзката.
Другият ми проблем е че не мога да корегирам големината на бутона и да го направя в размери, които са ми удобни, някой знае ли начин това да се направи?
« Последна редакция: Feb 13, 2009, 17:02 от pipi2008 »
Активен

tyuio

• Гост
Re: редакция на хипервръзка
« Отговор #1 -: Feb 13, 2009, 16:38 »
темата не е за тук и не е уточнено какво искаш? Ако е за html кажи? Размера на бутона е добре да го направиш с css.
Активен

pipi2008

• Напреднали
    • Профил
Re: редакция на хипервръзка
« Отговор #2 -: Feb 13, 2009, 17:01 »
темата не е за тук и не е уточнено какво искаш? Ако е за html кажи? Размера на бутона е добре да го направиш с css.

Да, sorry съвсем изключих, че като аз знам за какво става въпрос и другите трябва да се досетят  ;D Ма съм новобранец, което не ме извинява особено :-)
Питането ми е всъщност за редакция на хипервръзка в Calc  :)
Активен

tyuio

• Гост
Re: редакция на хипервръзка в Calc
« Отговор #3 -: Feb 13, 2009, 17:32 »
това таблиците на Опън офиса ли е?
Активен

completer

• Напреднали
  • Публикации: 347
  • Distribution: Debian 6.0
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 13, 2009, 20:03 »
Малко ламерски начин, но всъщност спестява доста време да си играеш да махаш връзка по връзка:
Маркираш целия текст , кликваш подчертаване 2 пъти и подчертаното се маха, а след това даваш цвят на текст-а черен (защото връзката мисля че беше в син ) и всичко се оправя.Не съм сигурен дали оставаше връзката в случая , но ако ти за преснемане или нещо подобно върши работа.
Активен

I'm using Linux and i'm proud of it!!!
I hate Windows and i'm also proud of it!!! :)

paucku

• Напреднали
  • Публикации: 638
  • Distribution: Kubuntu LTS (отскоро е - тествам я в момента)
  • Window Manager: KDE
  • Райчо Николов
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 13, 2009, 22:44 »
Поиграх си малко с Calc и установих следното.

За да редактираш хипервръзката, трябва да си в Design Mode On. Бутонът, с който правиш това изглежда като моливче и триъгълник и се намира до Select бутона във Form Controls Toolbar или Form Design Toolbar.

След като си в Design Mode On, цъкваш с десен клавиш на мишката върху твоя бутон-хиперлинк и избираш Control. В прозорчето, което ти излече намираш URL и го редактираш по собствен вкус. Ако URL не е активно, трябва да промениш свойството Action на "Open document/web page"
Активен

pipi2008

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Feb 16, 2009, 13:05 »
Поиграх си малко с Calc и установих следното.

За да редактираш хипервръзката, трябва да си в Design Mode On. Бутонът, с който правиш това изглежда като моливче и триъгълник и се намира до Select бутона във Form Controls Toolbar или Form Design Toolbar.

След като си в Design Mode On, цъкваш с десен клавиш на мишката върху твоя бутон-хиперлинк и избираш Control. В прозорчето, което ти излече намираш URL и го редактираш по собствен вкус. Ако URL не е активно, трябва да промениш свойството Action на "Open document/web page"

Благодаря много, това с Design Mode ми върши идеална работа, от там мога да оправя и големината на бутона и да редактирам линка  ;)
Активен