Автор Тема: ЧНД Честити нов Дебиан  (Прочетена 3805 пъти)

aspirina97

• Напреднали
  • Публикации: 80
  • Distribution: Ubuntu 9.04/Slackware 12.2
  • Window Manager: Gnome/Xfce
  • пингвинаджя
    • Профил
ЧНД Честити нов Дебиан
« -: Feb 15, 2009, 16:00 »
Голям ден за феновете на Debian -проектът Debian GNU / Linux 5.0 Lenny е финализиран и е вече новата стабилна версия на Дебиан. "Проектът Дебиан има удоволствието да обяви официалното излизане на Debian GNU / Linux версия 5.0 (с кодово име" Лени "), след 22 месеца на непрекъснато развитие. Debian GNU / Linux е свободна операционна система, която поддържа общо дванадесет процесорни архитектури и включва KDE, GNOME, Xfce и LXDE десктоп среди. Това съобщение включва многобройни актуализирани софтуерни пакети, като например K Desktop среда 3.5.10 , актуализирана версия на десктоп средата GNOME 2.22.2, на Xfce 4.4.2 десктоп среда, LXDE 0.3.2.1, на GNUstep Desktop 7,3, 7,3 X. Org, OpenOffice.org 2.4.1, GIMP 2.4.7 ... . "

Хаиде дърпаите и разцъкваите на воля
Активен

Сънувах те - ти спа до мен, без гащи и без сутиен. Ръцете ми по теб пълзят, и все те хващат за гъза, но се събуждам изпотен, изпразнен сам и уморен...

tyuio

• Гост
Re: ЧНД Честити нов Дебиан
« Отговор #1 -: Feb 15, 2009, 17:24 »
като гледам спецификацията и съдържанието може да се конкурира и с Убунту 8.04 за нов софтуер а и като знаем че е СТАБИЛЕН и ако имаш Blue-ray направо си имаш всичко без нет ;)
« Последна редакция: Feb 15, 2009, 17:27 от tyuio »
Активен

Zvezdichko

• Напреднали
  • Публикации: 145
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 15, 2009, 17:42 »
Жалко, че е  с KDE 3.5.10.

Но - стабилен.

Това е.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #3 -: Feb 15, 2009, 18:14 »
е па можели да е с 4 на кдето и да е стабилен?
Активен

aspirina97

• Напреднали
  • Публикации: 80
  • Distribution: Ubuntu 9.04/Slackware 12.2
  • Window Manager: Gnome/Xfce
  • пингвинаджя
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 15, 2009, 18:42 »
като гледам спецификацията и съдържанието може да се конкурира и с Убунту 8.04 за нов софтуер а и като знаем че е СТАБИЛЕН и ако имаш Blue-ray направо си имаш всичко без нет ;)

Това с убунтуту не го разбрах много но..
Според мен това е идялна дистрибуциа за начинаещи (има толкова много how to, статии и тем подобни), но надали може да се конкурира с Debian. Това е една от най- добрите, най-старите, най-доказалите се дистрибуции и е много по напред от UBUNTU

p.s. мое мнение
Активен

Сънувах те - ти спа до мен, без гащи и без сутиен. Ръцете ми по теб пълзят, и все те хващат за гъза, но се събуждам изпотен, изпразнен сам и уморен...

tyuio

• Гост
« Отговор #5 -: Feb 15, 2009, 18:55 »
Не исках да прозвучи като конфронтация между дистра :) Исках да кажа че като версии на софтуер се доближава доста до тези дистрибуции които ползват по нов софтуер и са препоръчвани за начинаещи като Убунту. Не е нужно веднага да си добавяш нестабилните и тестовите хранилища за да ползваш една по модерна система от пакети и програми. Е с времето разбира се ще изостане, но все пак всички знаем че не това е целта на стабилния Дебиан. Каазвам го по повод на зачестилите се хора ползващи за начало стабилен Дебиан и имащи проблем с новия софтуер който искат да използват който до този момент го нямаше в предишния стабилен релииз. Е, сега може да си ползвате стабилен и да сте в крак докато се научите на това онова.
Активен

rover65

• Напреднали
  • Публикации: 111
  • Distribution: Debian/Wheezy Kernel 3.2.0-4-amd64
  • Window Manager: KDE 4.8.4
    • Профил
Как да инсталирам Дебиан 5.0 от Live CD?
« Отговор #6 -: Feb 15, 2009, 19:19 »
Изтеглих Live CD-то - работи перфектно!
Не знам обаче как да го инсталирам. На машината имам инсталиран xubuntu, но искам да си сложа Дебиан. Проблем е, че не мога да използвам нет инсталл.
Единствената алтернатива е да инсталирам от Live CD-то.
Помогнете, моля!
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #7 -: Feb 15, 2009, 19:33 »
ами два въпроса ? Защо точно от живото цд? Те до сега май нямаха официално живо цд и може да е като инсталването на кноппикса. ей сега ще видя. При мен линак не се отваря.
http://cdimage.debian.org/cdimage/lenny_live_beta1/
Виж начина на кноппикс 
Активен

completer

• Напреднали
  • Публикации: 347
  • Distribution: Debian 6.0
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #8 -: Feb 15, 2009, 20:35 »
Това се очакваше достатъчно дълго!
Активен

I'm using Linux and i'm proud of it!!!
I hate Windows and i'm also proud of it!!! :)

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
« Отговор #9 -: Feb 15, 2009, 23:35 »
Честито и от мен! Да ни е жив и здрав и все така да ни служи дълго и вярно :)

Ха значи вече съм със стабилен Дебиан, трябва да променя подписа.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
« Отговор #10 -: Feb 16, 2009, 11:55 »
ами два въпроса ? Защо точно от живото цд? Те до сега май нямаха официално живо цд и може да е като инсталването на кноппикса. ей сега ще видя. При мен линак не се отваря.
http://cdimage.debian.org/cdimage/lenny_live_beta1/
Виж начина на кноппикс 

Тук е Live-то :http://cdimage.debian.org/cdimage/release/5.0.0-live/i386/iso-cd/
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

bnight

• Напреднали
  • Публикации: 313
  • Distribution: Ubuntu 8.10
  • Window Manager: KDE 3.5.10
    • Профил
« Отговор #11 -: Feb 16, 2009, 16:18 »
Най-яката дистрибуция най-после излезе официално. Едно страхотно събитие и чудесен подарък за денят на влюбените както висчки знаем Debian=Debora+Ian :) Аз със предната версия преди 22 месеца инсталирах първият си линукс рутер днес същият този рутер премина масивен упдейт за да мине към новата версия. Определено най-чаканото поне от мен събитие за годината. И чудестна изненада поне за мен. Вярно че от доста време вече ползвам Ubuntu на работната си машина но все още имам много системи с Debian и това че е излезнала нова версия няма как да не ме радва. Честит нов Дебиан на всички фенове на тази операциона система а на всички който не са го ползвали сега е момента най-после има и LiveCD официално такова :).
Активен

Registered Linux user: 473460
http://skyhost.bg - Хостинг и Домейни

SK0RP10N

• Напреднали
  • Публикации: 216
  • Distribution: Slackware
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
« Отговор #12 -: Feb 16, 2009, 17:29 »
Здравейте :)
Имам проблем - Еч си го инсталирам като първия пич с нетинстал и си тръгва.Ама лени се бъзика нещо с мен - инсталирам го, обаче никоя графична среда не зацепва.Все бял екран :(
Сега ъпгрейдва Еч до Лени и дано стане
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #13 -: Feb 16, 2009, 19:41 »
Спокойно мъж, няма начин да не стане. Това да не е сузанка, ха-ха. Не сериозно дистрибуцията е така направена, че от където и да тръгнеш, може да идеш, където искаш. Даже може да се върнеш няколко версии назад, но последното не е баш ламерско занятие.

Живото ЦД засега е тестово и не е препоръчително, а нормалната инсталация е толкова лесна и бърза, че живеенето не е кой знае колко необходимо.   

Не яжте tyuio, той ползва Убунту, ползвал е и Дебиан и в никакъв случай не искаше да се присмива. Напротив, похвали "консерватора", че е доста близко до "новатора".

Zvezdichko, ако аз бях лидер, през моя мандат четворката нямаше да мине никога, за съжаление,  влезе преди доста месеци в Алиот, което значи, че прекалено скоро ще се настани в Сид, УжасТ!

completer изобщо не си прав, прекалено малко я чакахме даже. Аз чак се учудих. Предните стабилизатори излизаха за не по-малко от 3 години. Сега съществено съкратиха процедурата, нямаше замразявания, форсажи на мах, бах и бетховен. Толкова бързи бяха, че аз доста бих се помотал, преди да обновя сървърите. Не съм сигурен дали това нещо наистина е стабилно и непробиваемо.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #14 -: Feb 16, 2009, 22:09 »
Аз досега бях с тестинг,но се "ъпгрейднах"към новия дебиан тестинг(squeeze).Понеже съм си фен на тестинг версията на дебиан ;D.Едно само не ми харесва на новия тестинг-и това е .....името(squeeze).Що за проява на лош вкус да кръстиш дистрибуция дебиан СТИСКАМ ;D ;D ;D.И какво стискаме?Май топ*ите си стискаме ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!