...
Само, че на запад хората не седят да гледат сеир на поредния свинообразен човек - как граби парите на бабичките например и се прави на мъж (свинското месо било най - близо до човешкото). ...
Злоба, злоба, злоба...
Това сте вие "анти-комунистите" - от вас лъха на мухъл и злоба.
С нищо не сте по-добри от "червените бабички". Същият твърд електорат, със същото стадно чувство ходите на избори, без никакво желание да гледате на политиката обективно и безпристрастно

А повечето от вас, които са под 35-40 години дори и не знаят защо са "анти-комунисти" и въобще какви значения може да има такъв термин. Просто вид
футболни политикани, знаещи само "левски-цска" и ако не е за "техните" се чуват единствено приказки като "
кур за $другия_отбор, оле!".
Гледам, че и нихилизмът не ти е чужд - "какви работи правили хората на запад, а ние тук...". Определено спадаш към категорията, за която говориш с такава неприязън - хората с робско мислене. Сигурно ще те изненадам, но робското мислене на нашия народ е започнало да се формира преди има-няма 600-700 години, така че "комунизъма" надали ли има много голям дял тука. Също така, не забравяй, че известно време сме споделяли една държава с нашите братя по европейски ценности - византийците.
И като заговори за "свиноподобни хора, грабещи пари от бабичките..." (само да питам, майка ти не е ли "бабичка"?), да се сещаш за един маймуно-подобен човек, западняк, грабил парите на обикновените хора в продължение на 8 години, под формата на свръх нереалистични суми за
война! (и не само) Маймуно-подобен човек, избил повече хора отколкото аз и ти сме виждали - 300 000 по официални данни на СЗО (Световната здравна организация), за реални данни казват, трябвало да се умножи по 10, но не знам дали е вярно. Сещаш ли се за един маймуно-подобен човек, чието управление предизвика вълна от протести, не само там, където беше цар, но и по целия свят?! Сещаш ли се как същият маймуно-подобен човек, въпреки слабата подкрепа за политиката си, учудващо спечели втори мандат и то казват благодарение на крайно интересния изборен резултат в щата, чийто губернатор бил ... брат му? Сещаш ли се за онзи маймуно-подобен човек, чието управление предизвика глобална финансова и икономическа криза, попарата на която тепърва ни предстои да сърбаме?
Не се сещаш, май.
Дали това не е следствие на вътрешната ти предубеденост, която в комбинация със злоба и неприязън превръща политическата ти позиция в [син] бетон, а теб в [син] еквивалент на "червените бабички"?
Впрочем, има такъв ефект - когато човек смята нещо за крайно несправедливо, той инстинктивно заема позиция на противоположната крайност, стремейки се да уравновеси положението. Но когато в един момент първопричината за тази позиция изчезне, човекът продължава да си седи на неговата си крайност, без да иска да се връща обратно, защото тя вече се е превърнала в част от ценностната му система. И такъв човек не се чувства цял, ако няма срещу какво да се бори.
Такъв е случаят с повечето "анти-комунисти", но какво би станало ако други хора тръгнат да уравновесяват техните крайни позиции?
Иначе съм съгласен с теб за робската психика. Тя е причината повечето емигранти, като отидат на запад, виждайки небостъргач да пълнят гащите. Много бързо забравят кои са и от къде са тръгнали. От много места съм чувал, че не е добра идея да си имаш работа с българските емигрантски общности в чужбина. Не знам дали е така, но хората от които съм го чувал определено имат за какво да разказват.
BULFON,
мисля, че не е добра идея да превръщаш технически форум в личен политически блог. Не е нужно да ми отговаряш.
tyuio,
не си губи времето с глупави спорове