Автор Тема: Проблем с gdebi  (Прочетена 1081 пъти)

kgochev

• Напреднали
  • Публикации: 84
    • Профил
Проблем с gdebi
« -: Apr 19, 2009, 23:57 »
Проблемът е следният: Компютърът ми "стои" зад прокси сървър. Ако се наложи да инсталирам пакет, който се нуждае от инсталиране на допълнителни пакети за удовлетворяване на зависимостите, инсталаторът "не се справя". Налага се да инсталирам допълнителните пакети през конзола, докато удовлетворя зависимостите, само че това е доста досадно. Предполагам, че някъде има конфигурационен файл, в който да се укаже на инсталатора, че връзката с интернет е през прокси сървър, но не можах да го намеря. Само за информация - обновяването ми през Synatpic или влизането в интернет през конзолата работят без грешка (променени са wgetrc и bashrc в /etc). Ако някой успее да ми помогне, ще съм много благодарен!
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Re: Проблем с gdebi
« Отговор #1 -: Apr 21, 2009, 00:49 »
Отвори файла /etc/apt/apt.conf с root права и добави подобно съдържание в него
Цитат
Acquire {
Retries "0";
HTTP {
Proxy "http://proxy.address:port";
};
};
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

kgochev

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 25, 2009, 22:03 »
Благодаря! Оказа се, че нямам такъв файл в папката (???), но си направих един с името което си упоменал. Ще пробвам има ли разлика и ще напища тук, ако проблемът е решен.
Активен

kgochev

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: May 24, 2009, 20:44 »
Проблемът се реши по начина, указан от neter. Създадох си файл с такова име, защото нямаше такъв и в него написах само това, което предложи neter. Междувременно се "ъпгрейднах" до Ubuntu 9.04, където се появи същия проблем, който се реши по същия начин.
Благодаря много!!! (и се извинявам за закъснението)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
проблем с gdebi при sidux
Настройка на програми
cybercop 4 991 Последна публикация Sep 01, 2009, 07:55
от cybercop