Автор Тема: openSuSE 11.1 няколко въпроса и проблеми...  (Прочетена 690 пъти)

Botman

• Участници
  • Публикации: 10
    • Профил
Здравейте!
       Тъй като неможах да се оправя с Убунту си исталирах openSuSE 11.1 и възникнаха няколко проблема:
1. Не ми се виждат дяловете на Уиндоус-а, а пише че има инсталиран по дефаут пакет ntfs-3d ако не се лъжа. Във папка /dev няма папка /hd1, а там където четох за този проблем пише че трябва да се mount-не от там... Имам някаква папка /windows/ в която има подпапки C D и E. Това попринцип са ми дяловете в уиндоус, обаче като ги отвора са празни...

2. Във ФФ шрифта ми е много дребен и трябва да го увеличавам с мащабиране, няма ли начин да излиза така както е на ОС-то? И когато отворя някой сайт като  youtube.com и тръгна да гледам някое клипче цепи ужасно много някакъв драйвер допълнителен или програма трябва да инсталирам за да нецепи. Също така когато скролна някоя страница надоло отново цепи доста... Някакви идеи имате ли? Благодаря предварително!
Активен

shoshon

• Гост
Re: openSuSE 11.1 няколко въпроса и проблеми...
« Отговор #1 -: May 01, 2009, 17:40 »
Другарю,
Линукс не е като Windows. Мисля че нямате нужната подготовка, по добре оставете цялата идея да "поодпочине"
Ако все пак се интересувате...
1.В убунту има едно меню отгоре, вляво - места ( places ). Там ги има всичките хард-дискове, когато цъкнете върху един от тях хард-диска ще се монтира и вече ще е в определената папка.
2./dev съдържа указатели към устройствата - четеш от файл но всъщност е устройство. /dev/sda1 или /dev/hda1 избощо не е "диска" в смисала в който вие го разбирате :)
3. за Firefox мисля че ще намерите нужното в Preferences -> Content
4. Съдейки от това, че гледате клипче от youtube, сте си инсталирали FlashPLayer. Ако имате проблем влаченето на прзорци, 3D ускорение, насичане при преглед на съдържание в Интернет, моля кажете каква видеокарта имате и на коя дистрибуция последно сте се прели. Успех.
Пак казвам, ако няма някаква причина да търсите промяна - не я търсете :)
« Последна редакция: May 01, 2009, 17:43 от shoshon »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Opensuse 10.2
Настройка на програми
Invincible 36 15697 Последна публикация Dec 22, 2006, 18:38
от antonofff
Opensuse 10.2 / 10.1 проблеми
Настройка на програми
alkor 3 6561 Последна публикация Dec 25, 2006, 03:15
от dad