Автор Тема: Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!  (Прочетена 9451 пъти)

m0rph

• Напреднали
  • Публикации: 271
    • Профил
Re: Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
« Отговор #45 -: May 15, 2009, 22:07 »
"Всичко е в ръцете на хората, те издигат и свалят правителства"

По скоро определени партии насъскват хората срещо други (управляващи) партии с цел да ги сменят, и тогава ще си прав  :P. Ако ти се играе по свирката играй, никой не те спира  ;D

victim70

• Напреднали
  • Публикации: 454
  • Distribution: Gentoo, Ubuntu
  • Window Manager: Kde Xfce
    • Профил
« Отговор #46 -: May 15, 2009, 22:13 »
Ще гласувам за най незначителната партйка - даже ако още участват за БКП-К. Щото се оказва че иначе по закон си разпределят гласовете ако не гласуваш. Има уловка и с невалидните бюлетини, а май се оказва че от отрицателен вот пак има намазали.
Да видимпоредните промени в избирателния закон.
Що ли не успя инциативата на Слави за промяна - тогава щях да гласувам за личности.

Къде е смисъла да гласуваш за някой който не познаваш и който няма да бъде избран...ааа...смисъла бил гласа ти да е даден...без значение за кого....
Оооо народе на българия аз те подкрепям за това, че ще гласувате за тези беззначителните...

Нарича се наказателен вот. Такъв беше за НДСВ навремето една 3 месечна партия взе маса гласове. Другото е че от 10 гласа за от 20 гласували - партията има 50% гласове а 10 гласа за от 100 гласували партията има само 10% гласове. Но ще се интересувам как да дам наказателен вот - тоест гласувал за никой.
Ще проверя преди изборите защото тези мушмули си менкат закони и правила така че да спечелят. Подозирам че и тази тема е от типа "Галъп интернешънъл" и ако не се вземе активност от този дето я е пуснал сега пълним некое представително проучване - много т.п народ сме - Neter можеше да покажеш разум малко. Подкрепям бат Б-ко "Нема качествен матерял останал за изборите"
Да им е честито.
Активен

"Господи, дай ми сила да променя нещата които немога да приема,
дай ми търпение да приема нещата които не мога да променя,
и ми дай мъдрост, да правя разликата между двете"

nifelheim

• Напреднали
  • Публикации: 328
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #47 -: May 15, 2009, 22:15 »
Всичко е в ръцете на хората, те издигат и свалят правителства.

С извинение, но по-голяма кретения не бях чувал през живота си! Погледни видеото от линка в предишния ми пост.

Какво мислиш, че ще направи твоят любим лидер:
1. Ще се справи с организираната престъпност?
2. Ще се справи с корупцията сред политиците и МВР?
3. Ще се справи със световната икономическа криза?
4. Ще победи световният тероризъм? :)

Избери си едно от тези неща, и ще ти обясня как и защо няма да стане :)
« Последна редакция: May 15, 2009, 22:19 от nifelheim »
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #48 -: May 15, 2009, 22:29 »
Темата е заключена, тъй като е станала твърде дълга, а не е на тематика, свързана с този форум. Ако някой има желание за продължаване на темата, има по-подходящи форуми за целта.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти