Здравейте на всички
. Значи току що оспях да си инсталирам PClinuxOS на лаптопа ми MSI VR60x 050bg . За парви пат се сблъсквам с Линукс, до сега само съм разглеждал снимки и чел тук таме някоя др. новина
. Wifi- трагна без никакъв проблем
нямам думи мислех че то ще е най трудното. Тегля си торентите даже мога и да записвам върхо дяла на ХР-то мн готино
нз как е станала тази магия мисля че е NFT форматиран. Музиката си трагва звуковата карта за сега е добре слушалките работят, не съм проверявал още микрофона. Малко имам проблем със субтитрите но като питам чичо гоогле ще намеря начин предполагам да ги оправя да не излизат на маймунки. Проблема ми (който и предполагах че ще баде след wifi-то) е видеокартата. Не знам кой пакет да инасталирам през package manager понеже не знам кой за коя карта е в него пише но аз ама никак не ги фащам коя какрта коя е каква серия и така нататак.А моята е Nvidia GeForce 9100M G .Не съм инсталирал все още нищо но до колкото разбрах той сам ще инсталира въпросният пакет и само трябва да пусна сесията на ново, поне така мисля(поправете ме ако греша). Та ако може някой да ми каже кой пакет да инсталирам
. И другият ми проблем е с писането на бългаски но предполагам и за него пише и него ще се опитам да го реша. Просто с видеото нз не го разбирам от коя серия пише ги с някакви хиксове 5-6-7 и сякакви други... Моля помогнете.
Мерси предварително и ако има нещо по особено при инсталация моля обяснете като за начинаещ. Виждал съм по форумите че трябва да се пише нещо в конзолата видях я, но не ги знам командите и коя какво прави
сега те парва ще тарся с чичо гоогле да се образовам и на тая тема.
Линукса си ми беше мечта, имам още един лаптоп на който се опитвах доста вереме да му сложа но нямах CD и малко одарих в стената. Пробвах на флашка но въпреки че попринцип биоса показва че може да се боотне от нея не ще. И така и не можах да си сложа. Но в понеделника си купих този красавец и при първа възможност му сложих Линукс.
Още единпът мерси предварително за помощта
надявам се с времето да почна да ги схващам работите по барзо.
ПП:проблема със субтитрите го оправих сега ще видя и как да си наглася да пиша на фонетика