Само още един въпрос свързано е с Уиндолс обаче ... Значи утре към обяд заминавам на село та исках да попитам на Ундолс писането на Ц++ по същия начин ли е като на Линукс, смисъл такъв има ли някакви допълнителни приложения да знам да си изтегля защото там няма интернет
, защото след всяка глава на книгата има задачи за изпълнение 
Има ли смисъл да си закупя книгата Ц++ в примери
повечето хора казват, че е добра но аз не съм сигурен сега я намерих в интернет и се зачудих да я поръчам към нея има и някакво ЦД аз в момента чета : http://monkaweb.hit.bg/C++MagdalinaTodorova/ или след като прочета тази да взема Ц++ в примери и някоя по-простичка книга за алгоритми на ц++ защото тази която ми я казахте Алгоритми=++ нещо си забравих и името за което се извинявам апък и четох че тя била за Ц а в алгоритмите имало разлика
Под Уин хората обикновено пишат на Вижуал Студио и много го хвалят и го имат за голямата работа... Ама по-добре недей изобщо да се сблъскваш с него засега.
Разликите в писането на Ц/Ц++ идват не с операционната система, а с използването на различните компилатори. Т.е. ако и под Уин си сложиш gcc, това, което върви под Линукс, ще върви и там. Ако пишеш под Линукс даден код и отидеш да го компилираш с Вижуал студио може да се налагат някакви промени (например sqrt(7) в gcc си минава без проблеми, докато в майкрософтския компилатор се иска изрично да е sqrt(7.0)). Абе всъщност дори и при компилиране с еднакъв компилатор под различни ОС е възможно да се наложат леки корекции, но не ми се вярва да се срещнеш с нещо такова в самото начало. По-скоро някой път като се наложи да ползваш някоя външна (извън стандартните) библиотека и трябва да укажеш на линкъра къде да ги търси.
Под уин можеш да си сложиш MinGW (което е доста популярна версия за уин на gcc). Харесай си и някой непретенциозен едитор, който оцветява кода (scite, notepad++ и в никакъв случай обикновения грозен тъп notepad). За това как да си компилираш и пускаш програмите с конзола... никаква идея

Ако си търсиш IDE, пробвай Code::Blocks, но имай пред вид, че може да иска малко настройване.
А пък ако не ти е в тежест и желязото позволява, дръпни си някой Линукс за флашка, който да има компилатор (или да може да му се инсталира такъв) и си буутвай оттам. Аз обикновено препоръчвам Slax, но това е лично мое предпочитание.
Какво да четеш след книгата (2те части!!!) на Магда? Ами може би да минеш на нещо по-като за напреднали

Примерно Ц++ библията

(е добре де, тя е голяма лъжица, може би нещо на O'Reilly преди нея).
За алгоритмите - алгоритъмът е независим от езика. Това, че в на Наков книгата примерите са на Ц изобщо да не те притеснява, ако не се справиш сам с реализацията, а се налага да ги копи-пейстнеш не вярвам да имаш проблеми с работата им. Всъщност, поне доколкото съм чувала, компилаторите за Ц++ би трябвало да са backwards compatible, т.е. да компилират успешно Ц код. Имам в същото време и спомени за контрапример на това нещо

Не знам как успях, но още с първите си няколко опита да решавам алгоритмични задачи на Ц/Ц++ (вместо Джава) успях да уцеля 2-3 специфичности на gcc... Та за алгоритмите - смело си потърси книгата, ето нейния сайт:
http://people.ischool.berkeley.edu/~nakov/algoplus/ (линка го беше дал backtolife няколко поста по-рано).