Автор Тема: Някакъв различен вид комуникация  (Прочетена 1625 пъти)

shoshon

• Гост
Здравейте всички!
Та какво ще кажете, ако сайта разполагаше с някакво флаш приложение за комуникация в реално време. Разбирам, че с форума се "запазва" знанието за идните поколения, но и месинджърите си имат своите предимства. Пък и нали уж по-големите проекти си имат IRC канали... е IRC не е вече модерно, но пък малко симпатично флаш приложенийце може и да е в плюс :)
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Някакъв различен вид комуникация
« Отговор #1 -: Aug 26, 2009, 20:41 »
Не е зле предложението, макар че може да доведе и до големи простотии ::). Ама.. флаш... нееее :(, голяма мъка е тоя флаш... :'(
Активен

shoshon

• Гост
« Отговор #2 -: Aug 26, 2009, 20:50 »
Ами лично аз си мисля за нещо което да генерира възможо най-малко трафик. От друга страна ми се джитка нещо интересно, без някой да ми натяква за краен срок :( То сигурно има такива проекти, но представете си да си поставим по-голяма цел:
Всички знаете какви прстотий стават когато двама човека пишат в реално време - единия се недоисказал, другият вече бърза да пита. Я си преставете ако направим нещо в-у AJAX където за разлика от досадните ( ВСИЧКИ ) месинджъри досега се позволи някакъв вид систематизация на съдържанието. Примерно добавяне на отметки, правене на план или нещо такова. Да има възможност да се отдели "съдържанието" :) Те форумите за това са хубави, защото има по-малко празни приказки като мойте :)  Ама понякога една тема се точи с дни ;(
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #3 -: Aug 26, 2009, 20:53 »
Само да не е като facebook - стени, съобщения, кой какво казал за еди-коя си снимка, etc...
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

shoshon

• Гост
« Отговор #4 -: Aug 26, 2009, 22:14 »
Въпросът е: струва ли си?
Активен

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #5 -: Aug 26, 2009, 22:21 »
Всичко което бисъбудило сайта е добре дошло. Но не раазбрах точно идеята - частен чат, общи стаи или и двете?
Активен

dvasilev

• Напреднали
  • Публикации: 200
  • Distribution: Kubuntu, Debian
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #6 -: Aug 26, 2009, 22:39 »
Въпросът е: струва ли си?
Сигурно трябва първо да си отговорим на въпроса до какви предимства ще доведе. Единственото, за което се сещам, че разни новаци, които тепърва навлизат в света на линукс, ще могат да получават своевременна помощ. Ако искаме да "масовизираме" линукса (нещо, което аз не споделям) сигурно си струва, но ще трябва и някой редовно да седи на линия да дава отговори.
Активен

shoshon

• Гост
« Отговор #7 -: Aug 26, 2009, 22:42 »
Ами не виждам смисъл от частен чат. Ако има такъв тогава ще заприлича на бардак за запознанства. Целта е една - по-скоростен обмен на информация. Те всички работят в една насока: бърз и сигурен обмен на съобщения и да има емотикони. Ама няма никаква организация. Примерно много ще е добре да може да се влиза във всяка една стая, но да не е задължително да може да се пише в нея. Да има поле отметки, където човек да си слага важните неща, а не да го рови в хронологията и т.н. Да не говорим ако успеем да направим някаква интеграция с операционните системи колко ще е добре. ( да има бутонче Screenshot, Send Log с изредени специфични log-файлове.
Не, че не знаем как де. Всички се сещаме за историята за "The Real Programmers", но по добре да спестяваме малко труд понякога.

П.П Веднага давам за пример себе си - днес ми е свободен ден и реших да мързелувам - не съм затворил форума.
« Последна редакция: Aug 26, 2009, 23:24 от shoshon »
Активен

Archangel

• Напреднали
  • Публикации: 152
  • Distribution: Fedora 11.91 (Rawhide)
  • Window Manager: GNOME 2.27.5
  • ненормалник
    • Профил
« Отговор #8 -: Aug 26, 2009, 23:00 »
Лично аз бих предложил нещо базирано на jabber може направо да си е jabber сървър със вместо раздели във форума да има стаи и нещо като обща стая - и аз до колкото знам има проекти за ajax базирани проекти за всякакви im протоколи а предимството ще е че хората които разбират ще могат да ползват нещо малко по удобно като десктоп jabber клиент (било то pidgin, emphaty, kopete или нещо друго). Jabber-а до колкото си спомням е xml базиран и си има всякакви extension-и включително и за звук и видео подръжка ( които все още не съм ги ползвал). Може да се разшири и да се направи даже плъгини за десктоп клиентите за ново появилите се услуги покрай linux-bg.org :).
Надявам се наистина да стане нещо хубаво даже сега като се прибера в София идната седмица ще взема да видя какво точно предствавлява туй Jabber и как да му ударим едно разширенийце да прави нещо тъпо. :)
п.п. Приятна вечер и съжалявам ако има грешки но го писах на един дъх.
Активен

stealth01

• Гост
« Отговор #9 -: Aug 26, 2009, 23:32 »
http://blog.jwchat.org/muckl/ - MUCkl is a web-based application for groupchats which aims to be very easy to use.

ако може да се направи следното - от главния сайт потребителите да се логват като гости, логнатите вече в сайта/форума да влизат с ника си, а който има jabber акаунт да може да си го ползва през клиента, който предпочита.

::)
Активен

zeridon

• Killmode enabled
  • Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 1398
  • Distribution: Debian/Ubuntu
  • Window Manager: console/Gnome
  • BOfH
    • Профил
« Отговор #10 -: Aug 29, 2009, 09:11 »
Лично аз бих предложил нещо базирано на jabber може направо да си е jabber сървър със вместо раздели във форума да има стаи и нещо като обща стая - и аз до колкото знам има проекти за ajax базирани проекти за всякакви im протоколи а предимството ще е че хората които разбират ще могат да ползват нещо малко по удобно като десктоп jabber клиент (било то pidgin, emphaty, kopete или нещо друго). Jabber-а до колкото си спомням е xml базиран и си има всякакви extension-и включително и за звук и видео подръжка ( които все още не съм ги ползвал). Може да се разшири и да се направи даже плъгини за десктоп клиентите за ново появилите се услуги покрай linux-bg.org :).
Надявам се наистина да стане нещо хубаво даже сега като се прибера в София идната седмица ще взема да видя какво точно предствавлява туй Jabber и как да му ударим едно разширенийце да прави нещо тъпо. :)
п.п. Приятна вечер и съжалявам ако има грешки но го писах на един дъх.

Идеята е полезна. Ако ти се занимава потърси свестен и най вече лек web базиран jabber клиент (като по долният постинг примерно). Разширения на самия протокол има много така че да не се хвърляме на там още. Може би една pubsub услуга би свършила рааботата на система с отметки. Но като цяло бих казал че процеса ще отнеме доста време.
Активен

Внмимавай имам клещи за кабел
http://www.netsecad.com/
http://theregister.co.uk/odds/bofh/

lunarvalleys

• Гост
« Отговор #11 -: Aug 29, 2009, 11:54 »
що направо чат стая не направите  ??? ???

и едно предложение -- организирайте го тоя форум малко по-просто... всичките тия секции и подсекции за начинаещи, напреднали, за сульо и пульо, още не мога да се ориентирам из тях

то сигурно аз съм зле, ама...
Активен