Автор Тема: Дайте съвет  (Прочетена 3685 пъти)

c2h5oh

• Напреднали
  • Публикации: 675
  • Distribution: CentOS 7.4 Fedora 28
  • Window Manager: Plasma Desktop
    • Профил
Re: Дайте съвет
« Отговор #15 -: Oct 20, 2009, 18:00 »
  новото е, че не може да се разкара Pulse audio- щото е обвързано с некви библиотеки- пък то самото задължително прави мазало...- ма наздраве- приятни занимавки....
Това за pulseaudio мислех че е проблем само на  *buntu Това потвърдено ли е и за debian? Питам защото при мен (fedora11) си се маха и инсталира без проблеми
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #16 -: Oct 20, 2009, 18:05 »
  новото е, че не може да се разкара Pulse audio- щото е обвързано с некви библиотеки- пък то самото задължително прави мазало...- ма наздраве- приятни занимавки....
Това за pulseaudio мислех че е проблем само на  *buntu Това потвърдено ли е и за debian? Питам защото при мен (fedora11) си се маха и инсталира без проблеми

Това ми го потвърди приятел преди няколко часа- човека е работил няколко години на Слак, но като му писнало от една година е на Дебиан тестинг - при мене на PCLinux също няма проблеми с махането-така си оправих скайпа със Soundblaster X-Fi -exstreme gamer
« Последна редакция: Oct 20, 2009, 18:10 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

Opaa

• Напреднали
  • Публикации: 268
  • Рънъта прай борбъта
    • Профил
« Отговор #17 -: Oct 20, 2009, 20:09 »
Марче, благодария ти много за линковете  [_]3 ама неразбрах каква е разликата?  :) Нече ще разбера много от това, ама все пак да знам за обща култура :) (примерно ако някой ме пита :)  ;D )

Поздрави  [_]3

П.П. Извинявам, че те нарекох Марче за по-кратко и на галено, ама някак си да ти кажа (bop_bop_mara благодария ти много за линковете) невърви :) И пак извинявай ако съм те обидил. Наздраве (без лоши чувства :) ) [_]3
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #18 -: Oct 20, 2009, 23:01 »
//оффтопик
Марче е ОК, за "Марийке" убивам ;)
//енд_ъв_оффтопик-а

В неделя слагахме един Дебиан тестинг, да, беше с пулс... Чудихме се как се настройва това чудо... и разбрахме - с apt-get remove [--purge]  ;D. Махнахме го, пуснахме всичко през алсата, сложихме libesd-alsa0, имаше май още нещо (един Гугъл помни какво)  и си щракахме с пръсти ;)
Активен

Opaa

• Напреднали
  • Публикации: 268
  • Рънъта прай борбъта
    • Профил
« Отговор #19 -: Oct 20, 2009, 23:54 »
Хмм да всико е кристално ясно  ;D Значи ще пробвам stable :)  ;)
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #20 -: Oct 21, 2009, 11:21 »
За pulse-то в debian, не бих казал, че е проблем, имам и пулсе и мога нормално да си ползвам алса-та, без артефакти при слушане, но в Убунту Кармик е трагедия, моля ви драснете, поне, че бъга ви засяга, дано събере точки и измислят нещо стандартно от Убунту отбора.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-media/+bug/440465
А пича така е описал бъга, че просто няма какво да се добави  ;D
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast