Здравейте,
става въпрос, че напоследък ми прави впречатление, че всички "модерни, нови" дистрибуции имат някакъв странен проблем или поне при мен е така със звука, говоря за дистрота от типа Убунту 9.10, Федора 12, Мандрива 2010.0...
Или по-точно всичко с кърнъл над 2.6.29 и PulseAudio над 0.9.15 ...
Така по-точно описание на проблема е, че независимо дали гледане на филм или просто слушане на музика, говорене по скайп, след известно време ( различно няма точна константа ) пулса просто спича, процесора отива на 100 %, докато не се изключи аудио приложението , тогава всичко се нормализира и пак так, до известно време.
От интернет единственото до което стигнах като извод е, че има някаква неособено добра съвместимост м/у Alsa 1.0.20 > xx и нагоре и пулсе аудио... но никаде не виждам разрешение на този проблем.
Та някой от вас сблъсквал ли се е с нещо подобно и как го оправил, ако е успял изобщо...
Хардуера ми е: Аудио 1 : C-Media CMI8738 4ch, Аудио 2 : Via 8237 5.1 ch. ( onboard )
Дъно Asrock K7Upgrade-880

П.С. ДОкато ползвам по-стари дистрибуции нямам проблеми... Дебиан лени, убунту 9.04, мандрива 2009 ...
Също така и новия Хорг е много омазан, хорг.конф не работи, а с рандр-а не мога да си настроя 2-та монитора като хората, защото единия няма DDC... всичко върви от зле към по-зле, бозаджииска история.