Автор Тема: Модерни дистрибуции и проблеми със звука... ?!  (Прочетена 6717 пъти)

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
  И да не се оправят няма да съжаляваш- пък сменяш дистрото и готово-аз проблеми нямам :) Да не забравиш да забраниш старата карта.  Гъдела на креатива е да го пуснеш на 24 bit 96 khz  с KDE 3.5.10- да му ползваш възможностите .Най добре редактирай конф. фаил- 
/home/user/.kde/share/config/kcmartsrc . E това обаче не можеш го направи в KDE 4 и в  Гном -***** колко са задръстени. :P

П.П Edited
« Последна редакция: Nov 11, 2009, 20:46 от shoshon »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

vyrgozunqk

• Гост
 :D Е аз тамън сложих КДЕ 4-ката и останах страшно доволен и реших никога вече да не се връщам към дедите и, а сега да сменям, защо да не може да се пусне на 96Кхз и под 4 или гноме ?!
И без друго имам мониторни тонколони и добър усилвател, та се навивам от доста време да хвърля малко кинти за звук, ма пусто, нали съм беден...  ::)
Активен

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
за  аудио контролер със ц медиа ац97 съм абе върши работа
а не знам на мандрива дали може да се махне пулса маи да
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
:D Е аз тамън сложих КДЕ 4-ката и останах страшно доволен и реших никога вече да не се връщам към дедите и, а сега да сменям, защо да не може да се пусне на 96Кхз и под 4 или гноме ?!
И без друго имам мониторни тонколони и добър усилвател, та се навивам от доста време да хвърля малко кинти за звук, ма пусто, нали съм беден...  ::)
Ма дзвукът е коренно различен- няма нищо общо-  С-медиа е колкото да мине некъв звук. Ако пуснеш Креатива ше се фанеш за главата- кел файда, ако имаш хубави колони и усилвател- препоръчвам ти лампов ;)
« Последна редакция: Nov 17, 2009, 14:19 от zibeltbg »
Активен

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
здравеите решение на проблема с скайпе и пулс за мандрива
отваряш мцц мандрива контрол центер
отиваш във харвеар после звук
и от там изклучваш смахнатия пулсе
рестартираш и си готов
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Ма дзвукът е коренно различен- няма нищо общо-  С-медиа е колкото да мине некъв звук. Ако пуснеш Креатива ше се фанеш за главата- кел файда, ако имаш хубави колони иусилвател- препоръчвам ти лампов ;)

Нямам 3 бона за лампи, а да хвана да си правя...  ::) Абе с две думи няма да е скоро. :)

Засега съм доволен от моя, AKAI AX-M400, 91 година производство, ама си има дори оптичен вход ;) В общи линии, последното преди да минат изцяло в профи класата.  ;)

Иначе относно мандривата, дръпнах преди малко финалната версия и го врътнах на едно дискче, проблема е, че инсталатора не тръгва, така де тръгва, но като стигна до втора стъпка, демек партишън едитора и умира, след малко ръчкане стигнах до извода и, че сами партишън едитор не ще да тръгне изобщо... други с такъв проблем или пак да пробвам да го запиша ? :)

И има ли някакъв друг начин за инсталация освен основния графичен,  мисълта ми е има ли опция за нетинстал или тип дебиански инсталатор, че ми е малко непонятна ?
« Последна редакция: Nov 11, 2009, 17:57 от vyrgozunqk »
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
   А сега-до сега никога не е имало такъв проблем- ма новата Мандрива не съм пробвал
« Последна редакция: Nov 11, 2009, 18:05 от zibeltbg »
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
Врътни едно PCLinux- с него пробвай да подготвиш инсталацията и след това с Мандрива- бе много странно-ако PCLinux се справи презапиши  Мандривата,  ако и така не става, значи е бъг- нетинстал има в Сусе-ако в официалния саит на Мандрива няма нетинстал- ми значи няма. За мене   PCLinux е със класи над Мандривата- само че модифициран- там инсталатор е синаптик. Нещо като консервативна Мандрива-стабилна. Те затова не ******* да слагат още KDE4-не, че не може да се сложи

П.П Edited
« Последна редакция: Nov 11, 2009, 20:43 от shoshon »
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Тц няма смисъл, по простата причина, че стъпка 2 не може да се прескочи, и да подготвям и не, направо щом цъкна бутона некст и инсталатора изчезва...
Дебиан тестинг също е много зле вмомента... абе настанало е някакво пълно мазало, да не говорим за Gnome SHell, за който ти трябва сигуро NV 9500 GT като минимум та да има адекватни реакции, с някой C2D на 2 Гхз...
Всичко отива към по-зле, явно това беше пика на развитие - функции - производителност. :>

Иначе PCLinux-a не го харесвам, ползва прекалено стари версии, на софтуера... независимо от стабилността си. :)
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
  Бе не са толкова стари - предпоследния обикновенно. Ми той за това е стабилен- но приложенията които могат да се инсталират са от последните. Например последната версия на VLC  пристига първо в PCLinux- един месец след това в Убунту! Заключение-докато има дистрибуции като  PCLinux-Линукса общо взето ще е върхът-и ** ** **** ******!

П.П Edited twice!
« Последна редакция: Nov 11, 2009, 20:44 от shoshon »
Активен

ilian_BIOS

• Напреднали
  • Публикации: 602
  • Distribution: opensuse
  • Window Manager: kde
    • Профил
Цитат
Всичко отива към по-зле, явно това беше пика на развитие - функции - производителност. :>

w7, you know what i'am saying?
Активен

vyrgozunqk

• Гост
  Бе не са толкова стари - предпоследния обикновенно. Ми той за това е стабилен- но приложенията които могат да се инсталират са от последните. Например последната версия на VLC  пристига първо в PCLinux- един месец след това в Убунту! Заключение-докато има дистрибуции като  PCLinux-Линукса общо взето ще е върхът-и ** ** **** ******!

П.П Edited twice!
Интересува ме да има КДЕ 4.3.2 поне като графична среда или Gnome 2.26, за предпочитане 2.28 :)

Другото не е толкова важно, щом не може да ми ги предложи...
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Пффф мъка беше голяма, заслужаваш линч, заради този PCLinuxOS, от който в крайна сметка получих срив във екстендет партишъна и от там всичко на единия хард замина, добре, че успях да го възстанова, както и да е.

В крайна сметка всичко ми заспа, поне засега със SuSe 11.1 и 2 часа ъпдейти/упгрейди  ::)

Обаче имам проблем с КДЕ 4-ката, нещо не ми запомня настройките на Dual мониторите... всеки път трябва наново да го пренастройвам, някой някаква представа от къде може да идва ? :)
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
   Имаше някаква конфигурация от YAST-обаче даваш пълен рестарт след това
Активен