« Отговор #212 -: Mar 04, 2013, 10:54 »
Аз съм многогодишен почитател на Опера. Харесвам я от версия три. От 2007 насам непрекъснато се опитвам да я заменя, защото ме вкарва в морален конфликт. Най-близо до истината съм стигал с Конкверор, Казехадзе и Галеон. Всеки от тях обаче има проблеми. Могат да се ползват, но не може съвсем напълно да им се довериш, особено ако използваш много Интернет.
Отметнах се малко, та въпроса беше за Лисо. Не е само на неговата машина. Опера някъде след седма версия, започна да става все по-тежка и по-тромава, с всяка изминала версия. Днес да я пуснеш на морално стара машина е абсурд. Макар в момента да пиша от машина с процесор на 1,2, а до преди няколко месеца да беше с 512 памет.
При всички опити, сравнението с Лиско не издържа. Лисо е по-тежък, при това доста видимо и издържа далеч по-малко натоварване от Опера. Откакто вкараха в основната инсталация популярната добавка за отложено зареждане (в Опера такава възможност още няма), положението значително се подобри, но пак Кум Лисан е по-тежък.
Това не е само мое мнение. Практически всеки потребител на Опера, с който съм разговарял, е стигнал до същото заключение.
Забравих да кажа, че дори оригиналната Мозила, заради тежестта на която уж се роди Лисан, пак е по-лек. Което си е направо парадоксално комплект от пет програми накуп, използващ същият двигател, но различна графична обвивка е по-лек.
« Последна редакция: Mar 04, 2013, 10:59 от go_fire »
Активен
В $por4e2 e истината
Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри
Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear