Аз съм инатливо магаре:
От много време командите Ctrl+Insert/Shift+Insert вършат същата работа. Дали ще работят на кирилица?
Работят... Добре работят...
Установих, че е много по добре да работя само с дясната ръка на клавиатурата - след като ctrl+z/x/c/v са безполезни няма смисъл от нея освен ако не набирам текст. Е малко се умарям защото трябжа да си вдигам дясната ръка от тъчпада - но какво пък. Както казахте по-горе ctrl+нещо си само прави работата тромава и неприятна.
Хубу де..
Обаче на мен ми седят на клавиатурата delete и insert един до друг. Гледайте ся каква невъзможна ситуация ми се случи:
Два прозореца на делфина един до друг
Селектирам всичко с тъчпада - щото не работи Ctrl+A, после давам Ctrl+Shift после пробвам да ги пейстна и както са си селектирани нещата всъщност правя shift+delete вместо shift+inset.
Тъй като ставаше въпрос за няква пиратска музика ( на вниманието на ГДБОБ - вече безвъзвратно изтрита! ), реших, че няма да се къхъря.
Само се замислих:
Добре...
ако натисна Delete - ще ме попита дали желая да преместя вайловете в коша.
ако натисна Shift+Delete - директно ми изтрива файловете.
И в главата ми възникват следните бръщолевения
а) Очевидно местенето в Коша е по-опасна операция
б) В Windows ще те попита дали искаш да си изтриеш безвъзвратно файловете. НО ще каже някой - ама чакай сега това не е Windows. В Windows e грешно.
Нека да решим въпроса демократично. А въпросът е - кой е правилният потребителски кейз:
ЕДНО
Delete мести файловете в коша след потвърждение
Shift+Delete изтрива файловете след потвърждение
ДВЕ
Delete мести файловете в коша след потвърждение
Shift+Delete изтрива файловете без потвърждение