Автор Тема: Препоръчайте ми дистрибуция за много слаб лаптоп!  (Прочетена 10796 пъти)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6629
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Здравейте колеги. Аз като го гледам FallAngel си е задал въпроса на <Дек 25, 2009, 20:42> и последно е бил активен на <Яну 03, 2010, 18:19>. Хич и не е стъпил повече тука. Вероятно си е избрал вече дистрибуция за подарения му лаптоп.
« Последна редакция: Jan 24, 2010, 11:35 от Acho »
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

tyuio

• Гост
//офф
Абе Ачо не разбра ли че в този форум чесането на езици е основен спорт :) Знам че си отдавна тук трябва да си знаеш
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6629
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Така е аверски. Ама ми направи впечатление, че юнака вече не е стъпил (или поне не се е логнал с име/парола), и затуй и да му препоръчваме други по-минималистични дистрибуции, едва ли ще е от полза.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

dankolloff

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
А за  някой още по стар 300Mhz 32 ram  някаква идея освен Slitaz.
Активен

qwerty11

• Напреднали
  • Публикации: 23
    • Профил
Абе Ачо, голяма работа като не е стъпвал тука.
И аз търся дистрибуция за слаб лаптоп и гугъл ме отведе тук.
Сега пак ме накарай да ползвам гугъл, или ми дайте линк през гугъл. То този сайт СТАНА реклама на гугъл.
ЧЕ ВЕДНЪЖ обяснете де.
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Дистрибуция за стар лаптоп - трябва да е стара дистрибуция ... Напълно сериозно като искате нещо което да върви на нещо старо служете му нещо от неговите години.
Примерно един RedHat 7.3 в thepiratebay до скоро знам, че имаше iso или някой стар Debian. Всичко ще върви, за нови приложения забравяте ама това би трябвало да се подразбира.
И каква е тази мода да искате да подкарате съвременен Линукс на 300 Mhz машина? Ако е само конзолно ок ще стане, ама за графика, че и за нормална употреба е невъзможно.
То така като е тръгнало да вземе някой да се оплаче на microsoft що Vista или 7 не вървят на компютър от 97-ма.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
SalixOS, Vector Linux, Agilia Linux, KahelOS, Frugalware

Пробвай някой от тези, всички могат да работят на слаби машинки
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил

Имам чуството че си отворил distrowatch на обратно и си подхванал тези линукси (които никой не е чувал) да ги предлагаш за да им се вдигне рейтинга :D.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

ROKO__

• Напреднали
    • Профил

Имам чуството че си отворил distrowatch на обратно и си подхванал тези линукси (които никой не е чувал) да ги предлагаш за да им се вдигне рейтинга :D.

Мен не ме интересува къде се намират в дистролайноуач... И това че ти не си ги чувал не означава че други не са ги чували....

Пък и въпроса е да върши работа .... Не виждам смисъл от това постоянно да се заяждаш на всеки мой коментар
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
И това че ти не си ги чувал не означава че други не са ги чували....

Я да си вдигнат ръката всички които са чували дистрибуциите на ROKO__ :D :D :D.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

lunarvalleys

• Гост
Цитат
Я да си вдигнат ръката всички които са чували дистрибуциите на ROKO__

роцко може да е всякакъв, но дистрибуциите не са толкова безизвестни --

SalixOS е много интересна и се води full backwards compatible със Slackware. Тоест дори можеш да ползваш техните хранилища в Slack.

Vector -- не се излагай, че не си я чувал.

Frugalware -- изглежда точно това, което търся -- дистро от типа на Slackware но с pacman от Archlinux (е хайде, fork)
Активен

ROKO__

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Я да си вдигнат ръката всички които са чували дистрибуциите на ROKO__

роцко може да е всякакъв, но дистрибуциите не са толкова безизвестни --

SalixOS е много интересна и се води full backwards compatible със Slackware. Тоест дори можеш да ползваш техните хранилища в Slack.

Vector -- не се излагай, че не си я чувал.

Frugalware -- изглежда точно това, което търся -- дистро от типа на Slackware но с pacman от Archlinux (е хайде, fork)

Frugalware си е чист Slackware работещ със pacman-g2 и пакети от типа на ArchLinux
SalixOS е скоро излязла дистрибуция базирана на Slackware която поддържа пакетни зависимости, и хранилищата са 100% съвместими с Slackware и може да се добавят на всяка Slackware базирана дистрибуция
Vector е също Slackware базирана. Мощна и лека съвместима със Slackware 12.1 "simple and high performance"

Всички тези имат поддръжка за стари и слаби машини, както и всички те разполагат с работни среди (gnome,xfce,lxde,e17,kde,openbox и други) По подразбиране за Vector и SalixOS е xfce на скоро излязоха и с lxde
Активен