Здравейте! От няколко дни се мъча да прекомпилирам едно ядро на линукс и вече не знам какво става.
Преди години когато си правих сървърчето за шаринга на малката мрежа в блока ми (Slackware 10.0.0 с ядро 2.4.26) ми се налагаша да го прекомпилирам (това ядро намаше MPPE, доста от екстрите на iptables който ги има в POM и т.н.) доста пъти и никога не съм имал проблем. Тогава след make menuconfig и избора съответно се изпълняваха - make dep bzImage modules modules_install , после копиране на новото ядро и system.map, редакция на lilo и т.н. Преди седмица реших да сменя сървърчето вече с по доба машина и свалих Slackware 12.2, инсталирах го, добре, реших да кача едно малко пачле , прочетох че вече за ядро 2.6.хх.хх не е необходимо да се пишат всиките команди - само make, make modules_install и съответно смяна на новото новото bzImage в boot и т.н. Какво беше учудването ми когато след рестарт компютъра още в началото ЗАБИ?

? не е минал и едни екран от съобшенията и до там,???
последното което пише е "Kernel panic - not syncing: VFS: Inable to mount root fs on unknown-block(3.1) ... и странно лампичките на клавиатурата мигат и не спират, няма ctrl+alt+del, само копчето.Мислих че е от версията на слака защото ми направи впечателние че bzImage файла не е в /usr/src/linux-2.6.29.5/arch/i386/boot , там има линк към /usr/src/linux-2.6.29.5/arch/x86/boot/bzImage, добре може вече така да се решили, свалих си най новата версия на Slackware 13, инсталирам , в menuconfig само малко променям, мисля че отмаркирах WIFI дравери, колкото да е някаква промяна, пак компилирам и пак същата грешка при рестарт.КАКВО БЪРКАМ?

На всякъде където четох за комплирине на 2.6.х.х. нищо такова не казват?

Ще Ви бъда много благодарен ако някой ми помогне.