Автор Тема: На archlinux x64 да инсталираме 3D дравейри ати.  (Прочетена 10632 пъти)

bazu

• Напреднали
  • Публикации: 810
  • Distribution: Debian
  • superman
    • Профил
Всичко е ок.
Активен

Kras

• Напреднали
  • Публикации: 155
  • Distribution: Arch
    • Профил
Радвам се да го чуя!
Ако ще ставаш фен на Archlinux ето ти и още няколко програмки които ще ти улеснят живота:
1. yaourt работи и с официалните репота и с AUR(така няма да ти се налага всеки път като искаш да компилираш пакет от AUR да правиш ръчно директория да сваляш файловете и т.н.)
От тук го сваляш и си го компилираш: http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=5863
А тук виж за какво става дума: http://archlinux.fr/yaourt-en
2. Другата полезна програма ако не ъпдейтваш от българското огледало и ти е бавна връзката е: powerpill има я в Community репото(pacman -S powerpill  и си готов) някъде тук в този форум се обсъждаше нещо за нея и др. подобни програми
3. И на последно място но не и по важност  :) любимият ми инструмент pacbuilder
т'ва животно прави нещата ала Gentoo(и ала apt-build за да не се сърдят Дебианци :)), с една дума можеш да си прекомпилираш(оптимизираш) цялата дистрибуция, което общо взето е безмисленно с оглед на това че като излязат актуализации, пак ще трябва да прекомпилираш, но ако я ползваш за прекомпилация на основни пакети(kernel примерно и каквото друго се сетиш и мислиш, че е важно) програмата(script-a) е много добра. Можеш да инсталираш програмата или с yaourt -S pacbuilder или да си я свалиш и компилираш ръчно от тук: http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=17216
За повече инфо за pacbuilder: http://wiki.archlinux.org/index.php/Pacbuilder и аз съм писал два три реда тук 8)! Другото място е форума на Arch: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=48957
И внимавай да не я стартираш като root! Стартираш като носмален user и после ще ти иска парола!

Това е от мен за Archlinux, многократно съм заявявал че това е най-доброто дистро за мен и се надявам почитателите му да са все повече!!!
« Последна редакция: Mar 09, 2010, 14:29 от Kras »
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Леле, не се трая какъв съм хакер станал... :Х Филмите подкарах флашове скайп майп и всичко. само видео резолюцията ми беше проблем ама вие ударихте едно рамо и бомба. А краси сега ще пробвам и твоите пакети да видим за ко иди реч. :) Мерси пак. :) Ако имам някъкви проблеми ще те тормозя да знаеш. :) Имам само един дразнещ проблем за сега след рестарт от volume control на front винаги се зарежда mute и трябва все да влизам та да го пускам звука, та сложил съм pulseaudio, но плозвам там алса-миксера. 
P.S оправих се мисля. :)
« Последна редакция: Mar 09, 2010, 16:24 от bazu »
Активен

Kras

• Напреднали
  • Публикации: 155
  • Distribution: Arch
    • Профил
Нямаш проблеми стига да мога ще помогна!
И да не забравиш да дадеш един глас за Arch в http://distrowatch.com/ и по точно http://counter.li.org/ , че гледам Arch-a е паднал на 9-то място :(
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Имам как да кажа по-козметичен проблем с arch-a вече, по другите дистрибуции които си вървят с готов гном знам как да си нарпавя auto login но в арча има system-adminstrator има само три менюта и го няма това за ауто логина, а съм инсталирам gnome-exxtra и gnome-system-tools и та идеята ми е как да не пиша като бот всеки път потребителското си име.
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Честито, че си оправил проблемите които те тормозеха.
Ето го аутологина отваряш /etc/gdm/custom.conf и добавяш отдолу:
[daemon]
TimedLoginEnable=true
TimedLogin=username
TimedLoginDelay=10

Username трябва да си го смениш на потребителя и TimedLoginDelay на секундите за вход.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Това също проработи, благодаря, но сега пък ми излиза прозорец "unlock keyring" за отключване на networkmanager-applet-a, та това пък как да го спря.
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
Направи едно файлче /etc/pam.d/gdm-autologin което да садържа:
uth       required     pam_permit.so
account    required     pam_nologin.so
account    required     pam_unix.so
session    required     pam_permit.so

И опитай пак. Не съм го тествал. Моля те кажи резултата.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Стария да го изтрия ли и като гледам никъде не виждам къде да си сложа поне юзъра.
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
Направи бакъп на стария и създай този.
Парола не въвеждаш.
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Тръгва gdm-то и ти дава да си избереш потребителя (bazu) тоест моя си акаунт autologin и other и натискам да е autologin но ми вика permmition denain някъде с правописни грешли е , но ме разбрахте. С една дума не работи защото пак трябва да избирам и ауто логин не тръгва ако го макрираш и натиснеш ентер.
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
Пробвай да изчакаш да изтече времето и виж дали ще те логне, ако стане смъкни времето на 1 секунда примерно.
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
На 4 сек ми е и го изчаках и нищо.
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
Не ползвам networkmanagera сега ще го конфигурирам да пробвам и пак ще пиша.
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
При мен всичко си бачка само с тези параметри в /etc/gdm/custom.conf:
[daemon]
TimedLoginEnable=true
TimedLogin=borislav
TimedLoginDelay=1

Провери дали си добавил потребителя си в групата network, също и дали имаш отметка на available to all users или както там беше :)
п. с.
Лично мое мнение е, че този network manager е голяма скръб  >:D [_]3
Активен