Добре ето ти фактология, но това вече съм го писал в този форум..
По времето на социализма имахме производство - лека и тежка промишленост.
Развито селско стопанство.
Отлично и задължително образование.
Безплатно здравоопазване.
Нямаше бездомни и гладуващи.
Нямаше престъпност.
Давай, демократче, какво имаме сега?
По времето на социализма имаше 100% дотирана и тотално нерентабилна индустрия, произвеждаща това, което хората по всяко време от управлението на онази партия наричаха "българска работа".
Селското стопанство, от процъвтяващ фактор в предвоенна България, беше почти унищожено от комунистическите неграмотници, за да се стигне до там, че да работи със срамни за даденостите на страната показатели.
"Отличното" образование включваше промивка на мозъци по всички социо-културни предмети без изключение! Да, беше задължително.
Задължителността на едно нещо обаче не го прави автоматично добро.
Здравеопазването е болна тема на всяко общество. Да, онова беше до голяма степен (но не изцяло) безплатно. Интересно защо по същото време имаше хора от ЦК, които предпочитаха да отидат на Запад и да си платят за здравна помощ, вместо да ползват родната. Оставям на страна крещящия въпрос, как е било възможно това да се случи.
И все пак, по отношение на здравеопазването, ситуацията в момента е меко казано проблематична в страната.
Бездомните и гладуващите не бяха толкова много, но съществуваха.
"Нямаше престъпност." <-- Това е нагла лъжа!
Некоректността на твоите твърдения идва от факта, че сравняваш (само определени аспекти от) периода на съсипване на една държава с положението, след като е била съсипана. До тук с некоректността! Наглостта идва от факта, че премълчаваш престъпленията, които онази държава извършваше към собствените си граждани!
Значително по-коректно би било да сравниш 2-те Германии. Знам, че това сравнение не се обсъжда на сбирките на Комсомола, но от това то не става по-неуместно.
Знам, че на Комсомоските сбирки ви дават информацията от 1979-та година. Използвай повече Интернет! Ще ти помогне да си набавиш липсващата информация. Макар и количеството й да е огромно.