Автор Тема: Колокация на сървър  (Прочетена 11694 пъти)

stefboy

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
Колокация на сървър
« -: Apr 13, 2010, 01:27 »
Предложете ми център за колокация.Питах няколко доставчика както и гугъл и никъде не намерих сносни цени.Не ми се струва нормално за 2МБпс да ми искат 120+ лв/месец.Разбирам,че сигурността,която предлагат е безценна и най-вече скъпа но немога да си я позволя :)
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Re: Колокация на сървър
« Отговор #1 -: Apr 13, 2010, 02:23 »
Предложете ми център за колокация.Питах няколко доставчика както и гугъл и никъде не намерих сносни цени.Не ми се струва нормално за 2МБпс да ми искат 120+ лв/месец.Разбирам,че сигурността,която предлагат е безценна и най-вече скъпа но немога да си я позволя :)
Слагам ти го вкъщи и ти пускам трасе към местния доставчик, което ще е около 35 Мбита... сървъра си седи, таксата ще е колкото да покрива нета и електричеството - 25 лв. за и-нет и 20 за ток... + 15 за мене :)
Ще седи в значително хладно, тъмно помещение, през което няма да преминава народ :)
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #2 -: Apr 13, 2010, 07:10 »
Каква ти е машината - rack, tower?
Колко място заема - това е едно от най-важните неща, т.е. това е първото нещо, което се гледа.
Следва нета -  писал си 2 мегабита, ок.
До тук го виждам - около 100 лева на месец. Не е скъпо, защото колокацията не е само интернета :)
Ако ще ти е за нета - много доставчици предлагат да ти прекарат оптика до вкъщи, на сносна цена и прилични скорости.
Активен

stefboy

• Участници
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 13, 2010, 09:31 »
Слагам ти го вкъщи и ти пускам трасе към местния доставчик, което ще е около 35 Мбита... сървъра си седи, таксата ще е колкото да покрива нета и електричеството - 25 лв. за и-нет и 20 за ток... + 15 за мене :)
Ще седи в значително хладно, тъмно помещение, през което няма да преминава народ :)

35Mbps БГ или международен?

Каква ти е машината - rack, tower?
Колко място заема - това е едно от най-важните неща, т.е. това е първото нещо, което се гледа.
Следва нета -  писал си 2 мегабита, ок.
До тук го виждам - около 100 лева на месец. Не е скъпо, защото колокацията не е само интернета :)
Ако ще ти е за нета - много доставчици предлагат да ти прекарат оптика до вкъщи, на сносна цена и прилични скорости.
Машината е tower,но при добра оферта съм готов да я сменя с U1 еквивалент.Наясно съм,че искам хем агенто да е цяло, хем вълка сит :) Идеята за оптика до дома ми допадна чисто финансово и с добър UPS може и да стане работата. Идеята ми е да дам 300лв еднократно и да намаля месечният разход,защото ми излиза нерентабилно.
Работя с  хора на които трябва първо да им покажеш какво им предлагаш и тогава развързват кесиите и една такса 100+ ще ми дойде чист разход първите един два месеца.
Активен

computer

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #4 -: Apr 13, 2010, 10:48 »
Привет,
познати предлагат подобно на което търсиш, даже имаха оферта за нает сървър (не VPS) за около 100лв/м

нает сървър
2u case
2 redundant psu

2G ram
1x 250GB HDD
intel 2,6GHz cpu

100 mbit/s peering
10 mbit/s intl
ups, generator

ако имаш интерес пиши на лични да ти дам контакти на хората направо

п.с.
услугата е в България
Активен

stefboy

• Участници
    • Профил
« Отговор #5 -: Apr 13, 2010, 11:17 »
Имаш ЛС
Активен

mrowcp

• Напреднали
  • Публикации: 450
    • Профил
« Отговор #6 -: Apr 19, 2010, 16:41 »
Имаш ЛС

Ако все още не си намерил, прати един ЛС.
Активен

Some Things Just Are The Way They Are

mapko

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
« Отговор #7 -: May 14, 2011, 14:17 »
Здравейте.

И аз съм в процес на търсене на място за колокация. Изискванията ми са постоянна свързаност и 100 mbps БГ. Можете ли да ми предложите нещо подходящо ?
Активен

ircn

• Напреднали
  • Публикации: 26
    • Профил
« Отговор #8 -: May 14, 2011, 23:04 »
Ако не държиш сървъра ти да е в БГ забрави за всякакви колокации и не дотам удачни варианти, а погледни тук: http://hetzner.de
Няма такива цени другаде  ;)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6689
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #9 -: May 15, 2011, 08:56 »
То какво ли да държи на това, къде е точно машината, ама като гледам изискването е 100 Mb BG свързаност.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

al_nik

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
« Отговор #10 -: May 16, 2011, 20:06 »
Ако не държиш сървъра ти да е в БГ забрави за всякакви колокации и не дотам удачни варианти, а погледни тук: http://hetzner.de

Цената изглежда добра, но има една уловка:
- 50 watt power consumption included
- Additional power usage 29,75 cents per watt
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6689
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #11 -: May 16, 2011, 20:14 »
А можеби и други уловки и подмолни камъни има в евтинкото, ама те после, в процеса на работа ще изскочат.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

ircn

• Напреднали
  • Публикации: 26
    • Профил
« Отговор #12 -: May 16, 2011, 20:48 »
А бе момче. Ти четеш ли какво ти се пише ? Пак колокацията гледаш, а погледна ли наетите сървъри. И не! Уловки няма защото им ползвам услугите и съм убеден, че ще останеш повече от доволен, ако говорим за нает сървър. Иначе, ако уловка викаш на това което ясно е написано в характеристиката ... добре.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #13 -: Jun 06, 2011, 23:41 »

Тва което предлагат ми мяса на виртуални машини в дата център! Тази скорост ми е малко чудно дали могат да я поддържат за всеки клиент по отделно едновременно към много клиенти и какви приложения на такава виртуална машина могат да изискват пък чак толкоз скорост!
Активен

peyota1

• Участници
  • Публикации: 6
    • Профил
« Отговор #14 -: Jun 07, 2011, 10:26 »
Всичко си е точно, няма виртуални сървари всичко си е реално  ;)
Активен