Автор Тема: Проблем с драйверите на VIA  (Прочетена 1267 пъти)

cekko

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Въпросът ми е,имали подходящи драйвери за видео картата на- fujitsu siemens AMILO li1705,
видео катата е -via chrome9 hc igp.Става въпрос за UBUNTU от 8.04 на горе.Намерих някакви драйвери от сайта
на VIA ама нещо инсталацийката не ми се получава,въпреки че следвах описаното в текстовия
документ,ако някой е на ясно,моля да сподели как стават нещата,ще съм благодарен.Ако не
става,здраве да е,ще карам без екстрите на графиката.Ще прескачам до WIN-a от време на време.
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Проблем с драйверите на VIA
« Отговор #1 -: May 12, 2010, 20:53 »
Не, драйвъра е vesa.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #2 -: May 13, 2010, 10:33 »
http://www.openchrome.org/.Напротив има си драйвер и се казва openchrome,друг е въпроса,че за нищо ама съвсем нищо не става.Имам чувството,че е писан от малоумници.Преди време имах една тестова машина с гореспоменатата видеокарта и беше не скръб и трагедия ами не знам какво.НИЩО свястно не тръгва като хората-насича при скролиране и се товари системата жестоко.Все едно да пуснеш КДЕ4 на 256мб.РАМ.Откажи се съвсем съвестно и отговорно ти казвам.Тая карта нe става за нищо освен Windows  повярвай ми.Единственото свястно нещо в интерес на истината сега се сещам дето е тръгвало на тази карта е Archlinux. [_]3 [_]3 [_]3.И за друг път да си знаеш-СТОЙ ДАЛЕЧ ОТ ВИДЕОКАРТИ VIA ОСОБЕНО ЗА ЛИНУКС!!!
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #3 -: May 13, 2010, 15:50 »
Знам, че има и знам, че за нищо не става защото съм го слага. Най-добре това видео върви с vesa драйвъра.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

cekko

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: May 14, 2010, 07:25 »
От къде може да се изтегли дравера(vesa) за въпросната карта на VIA.И на какъв линукс върви най-добре?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #5 -: May 14, 2010, 08:51 »
Той идва с ядрото, най-вероятно вече го имаш и го ползваш. Под Уин работят ли ти "екстрите на графиката"? Ние преди имахме една VIA дето и 2д-то й не работеше добре (и под Уин, и под Линукс).
Активен

cekko

• Участници
    • Профил
« Отговор #6 -: May 14, 2010, 11:07 »
В момента ползвам VISTA-ULTIMATE и нямам проблеми с аерото,и на"СЕДМИЦАТА"си работи без проблеми.
Сложил съм си UBUNTU 10.4 заедно с уина,проблема ми е само с 3 измерния десктоп,и флаш клиповете малко насичат като пусна на цял екран.
Активен