Автор Тема: Проблем при инсталация на Линукс  (Прочетена 1395 пъти)

Denistiano

• Участници
  • Публикации: 8
    • Профил
Значи... нека обясня: Имам win xp обаче се пре*** мн брутално... накратко не ми се занимава вече с win. Реших да инст Linux (за сефте) и един фр ми даде ориг диск Ubuntu LTS Desktop Edition 10.04 ...ся нз кво е тва ама както и да е... та слагам диска, ресвам, давам да инсталирва и ми вади черен екран и започва като на cmd-то да изписва мн простотии и накрая ми пише ".......... Philip нз си кой"
и дотам  ( явно очаква от мен да напиша нещо). После вкл win-а ии.. вкарах диска и ми даде възм да си го инсталирам като програма и да имам и win и linux.. дадох го...инсталира се и реснах. После като вкл ми излиза избор на win или ubuntu ... давам убунто и пак зарежда 100 тъпотии и остава на място и по някой път не ми дава и да пиша... та въпроса ми е "WTF да правя?!?!?!?!"

ПП. Съжалявам ако не съм уцелил раздела но нямах време да прочета правилата, защото искам да подкарам linux-а тая вечер щот изпуших с тоя Ш****Н Уиндоус...
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Проблем при инсталация на Линукс
« Отговор #1 -: Jun 10, 2010, 22:55 »
Първи опит (щото така без да видим какво ти се изписва на тоз черен екран...) каква е архитектурата на процесора, колко битова е инсталацията и колко битов е уина, дето в него си сложил убунтуто?
Я всъщност кажи каква ти е цялата конфигурация, за да можем да гадаем по-ориентирано (и без това според т. 1 на Правилата на форума си длъжен да кажеш, за да искаш да получиш смислени отговори).
Активен

Denistiano

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 10, 2010, 23:35 »
Значи... грешката малко по подробно (тъй като няма как да я снимам и да покажа ще напиша после няколко реда) :
No value set for '/apps/netbook-launcher/favorites/favorites_list'
No value set for '/apps/netbook-launcher/favorites/favorites_list'
No value set for key: '/apps/netbook-launcher/favorites/favorites_list'
//и след известно време чакане изписва
[153.548004 ] BUG: soft lockup - CPU#0 stuck for 61s! [plymouthd:1064]

а иначе компа не е кой зн кво ама не е някъф отпреди 15 години...
512 РАМ
3 GHz
x32 битов е уина, а на диска на убунтото не пише ама предполагам че тоя фр щеше да каже ако имаше нещо по особено (напр че линукса е 64 битов)

а иначе се разрових из нета и видях че бая хора имат много и най различни проблеми точно с това "10.04" само дето не срещнах своя проблем.

Нз дали може да има нещо общо с това че компа има вируси?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 11, 2010, 02:02 »
Нз дали може да има нещо общо с това че компа има вируси?
Не.

Ами като тръгне да зарежда от диска нали първо те пита за език, а после излиза ето такъв (или подобен) екран: http://news.softpedia.com/images/extra/LINUX/large/ubuntu10artwork-large_002.jpg Опитай да влезеш в Other Options (с F6 или каквото пише там). Ще видиш нещо като https://help.ubuntu.com/community/BootParameters?action=AttachFile&do=get&target=options.jpg
Сега гледаш онзи дълъг ред, на който пише доста неща и завършва с quiet splash --
Изтрии quiet и splash и на тяхно място добави acpi=off noapic
Пробвай да заредиш така и кажи дали ще продължи или пак ще даде грешката.

Иначе, същият проблем: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=46&t=49424&p=285108 и http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:z1i_Ur9tzaYJ:forum.ubuntu-it.org/index.php%3Ftopic%3D384383.0%3Bprev_next%3Dprev+No+value+set+for+%27/apps/netbook-launcher/favorites/favorites_list%27+BUG:+soft+lockup+-+CPU%230+stuck&cd=3&hl=en&ct=clnk и на двете места е нерешен (италианците са предложили само махане на quiet и splash, но не е подействало).
Активен

Denistiano

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 11, 2010, 11:52 »
Мерси за отговора, но за съжаление не подейства... Зареждаше по продължително и изписа бая повече редове обаче стигна ли пак до тези "no value set ......" и пак същото.
Пак много ти благодаря, bop_bop_mara , но недей да се хабиш... днес ще дойде един линуксджия и ще се опита да го оправи. Ако успее (стига да запомня как го е направил) ще постна тук за бъдещи проблеми ;)
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #5 -: Jun 11, 2010, 11:55 »
Ако успее, задължително напишете тук как е станало! Това не е просто бърборилня, както виждаш и други хора по света имат същия проблем. Тук не сме само да питаме как да си оправим проблемите, а и да помагаме на другите.
Активен