Автор Тема: Проблем при инсталацията на Ubuntu 10.4  (Прочетена 3135 пъти)

ZaK4o

• Участници
  • Публикации: 11
    • Профил
Свалих си последната версия от сайта http://www.ubuntu.com записах я на cd и я стартирах след това рестартирах компютъра и се стартира инсталационния процес на убунту цъкнах му инстал и започна да зарежда някъква картинка с надпис убунту ... след 10-20 секунди зареждане монитора ми се изкючи и ми изписа Out of range ... Try Different Resolution или нещо подобно и монитора отказа да се включи рестартирах и направих сичко отначало но уви пак стана така ... някой да има някъкви идеи защо и как да го оправя ??
« Последна редакция: Jun 20, 2010, 02:21 от ZaK4o »
Активен

ZaK4o

• Участници
    • Профил
Re: Проблем при инсталацията на Ubuntu 10.4
« Отговор #1 -: Jun 20, 2010, 03:25 »
Свалих си последната версия от сайта http://www.ubuntu.com записах я на cd и я стартирах след това рестартирах компютъра и се стартира инсталационния процес на убунту цъкнах му инстал и започна да зарежда някъква картинка с надпис убунту ... след 10-20 секунди зареждане монитора ми се изкючи и ми изписа Out of range ... Try Different Resolution или нещо подобно и монитора отказа да се включи рестартирах и направих сичко отначало но уви пак стана така ... някой да има някъкви идеи защо и как да го оправя ??

Помогнете малко моля ви се де :D
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 20, 2010, 06:43 »
Каква е видеокартата ти и опита ли да стартираш системата като Live CD.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 20, 2010, 11:12 »
Като почне да зарежда (показват се най-доло в средата на екрана една клавиатура и един друг символ за специалното въвеждане) натискай някое копче (някоя от стрелките примерно, натискай го много пъти не пречи) за да ти се покаже "старото" меню на Убунту, от което избери safe graphic mode или нещо подобно за да може да ти зареди.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

ZaK4o

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 20, 2010, 14:19 »
Като почне да зарежда (показват се най-доло в средата на екрана една клавиатура и един друг символ за специалното въвеждане) натискай някое копче (някоя от стрелките примерно, натискай го много пъти не пречи) за да ти се покаже "старото" меню на Убунту, от което избери safe graphic mode или нещо подобно за да може да ти зареди.

няма такова нещо като safe graphic mode ...

Каква е видеокартата ти и опита ли да стартираш системата като Live CD.
Видеокартата ми е ATI RADEO 9250 ... дай линк за това LIVE CD .. мисля че и с него пробвах и не стана но не съм сигурен  ;D
« Последна редакция: Jun 20, 2010, 14:23 от ZaK4o »
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #5 -: Jun 20, 2010, 15:00 »
 в краен случай инсталирай предната версия-ъпдеит-драйвери-ъпгрейд и спираш ъпгрейда като започне да тегли пакетите(нищо, че ще видиш съобщение за проблеми).

Отиваш в recovery mode-поправка на счупени пакети и почваш ъпгрейда, като се съгласяваш със стандартни отговори. След рестарта преинсталирай  network мениджъра-ако се наложи.Също и настройки-системни настройки-системен панел-начален екран-избираш повторно.Също и настройки-вход в системата-тема-избираш някаква.

По принцип други проблеми не би трябвало да имаш.
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

ZaK4o

• Участници
    • Профил
« Отговор #6 -: Jun 20, 2010, 15:44 »
в краен случай инсталирай предната версия-ъпдеит-драйвери-ъпгрейд и спираш ъпгрейда като започне да тегли пакетите(нищо, че ще видиш съобщение за проблеми).

Отиваш в recovery mode-поправка на счупени пакети и почваш ъпгрейда, като се съгласяваш със стандартни отговори. След рестарта преинсталирай  network мениджъра-ако се наложи.Също и настройки-системни настройки-системен панел-начален екран-избираш повторно.Също и настройки-вход в системата-тема-избираш някаква.

По принцип други проблеми не би трябвало да имаш.

уоу чакай малко инсталирам си убунту за първи път не сам запознат ако бъдеш така любезен да ми обясниш малко повече.. сега ще пробвам с предишна версия и ще ти кажа как седят нещата ...

edit: ще пробвам тази версия http://ubuntu.bg/download (9.10)
« Последна редакция: Jun 20, 2010, 15:51 от ZaK4o »
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #7 -: Jun 20, 2010, 16:27 »
Изтегли си alternative-install cd-то, с текстов инсталатор е но не е сложен и мисля, че ще се справиш.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

ZaK4o

• Участници
    • Профил
« Отговор #8 -: Jun 20, 2010, 16:39 »
Изтегли си alternative-install cd-то, с текстов инсталатор е но не е сложен и мисля, че ще се справиш.

пробвам сега с онази версия от предишния ми пост и я подкарах през виртуал бокс-а :)
Активен

tolostoi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Jun 20, 2010, 17:00 »

няма такова нещо като safe graphic mode ...

С някой от F-овете е, погледни добре вариантите.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

ZaK4o

• Участници
    • Профил
« Отговор #10 -: Jun 20, 2010, 19:03 »
Инсталирах убунуту през виртуал бокс-а и сега немога да разбера как да си пусна пц-то и да съм в убунуту а не във windows
Активен

tolostoi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #11 -: Jun 20, 2010, 19:07 »
 ;D ;D ;D Ами пусни си виртуалбокса  :D
Активен

by entusiast

ZaK4o

• Участници
    • Профил
« Отговор #12 -: Jun 20, 2010, 19:12 »
;D ;D ;D Ами пусни си виртуалбокса  :D

aми не може ли без виртуал бокс-а ????
Активен

tolostoi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: Jun 20, 2010, 19:16 »
Не може.
Активен

by entusiast

ZaK4o

• Участници
    • Профил
« Отговор #14 -: Jun 20, 2010, 19:20 »
Успях да го инсталирам но мога да го пусна само под safe grapihc mod и ми изписва че убунту върви na low grapihc и ми е мн бавно защо така се получава ?? и как да го оправя  ???
« Последна редакция: Jun 21, 2010, 14:40 от ZaK4o »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
проблем с ubuntu
Настройка на програми
knoppix 1 7007 Последна публикация May 23, 2005, 01:48
от knoppix
Ubuntu 5.04 Първи Старт
Настройка на програми
vejdi_86 6 7870 Последна публикация Jul 26, 2005, 02:15
от tech_noir