Това е най-доброто решение! Обади се на майка му и й кажи, че ще му строши ръчичките ако пак почне да прави така! 
Тц... И това не помага в 90% от ситуацийте. Веднага обеснявам: има няколко форума като PSC, WWC и т.н. Целта на хората там не е точно да вредят, но има хора които се възползват директно от знанията описани там - в резултат почват да градят ботнет мрежи.
Лично съм виждал как се търгуват такива мрежи или дори само се дават под наем.
А кажи ми, как ще го хванеш аджеба тоя "учен" пич - дето най-малкото се е сетил "да не си цапа ръцете" лично? А да споменавам ли как може да се spoof-ви и фалшифицира IP-то на бот машината(ако го позволява доставчика)?
Даже gat3way-а беше писал цяла статия за това. НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА И Я ПРОЧЕТЕТЕ (:
Така че ако един добър мрежов специалист продаде на лапе, пубер, непознат - готова "конфигурирана"/ "рециклирана" ботнет мрежа - С ТЕБ Е СВЪРШЕНО My friend (:
Само ми кажи как ще филтрира примерно всичките рандом генерирани IP адреси от даден "умен" скрипт/демон? Накрая потърпевшата машина ще се съсипва от 100п/с, защото FW таблицата с правилата ще е 100 километра...
И както най-точно го казаха няколко пъти по-горе: от (качествен)флууд "СПАСЕНИЕ НЯМА". Причина - ПЪЛНЕНЕ НА КАНАЛА И ТО В ДВЕТЕ ПОСОКИ ДО ЛИМИТА НА ВРЪЗКАТА.
РЕШЕНИЕ: Ако сте паралии да давате за 2mbps гарантиран -> ~100лв. в колоцентър с всички защити и пр. (за 10mbps -> ~600лв.) - тогава всичко е ОК