Автор Тема: Най-популярното дистро за уеб сървъри е...  (Прочетена 1954 пъти)

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Най-популярното дистро за уеб сървъри е... CentOS
http://w3techs.com/blog/entry/highlights_of_web_technology_surveys_july_2010

Let the flame begins...
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
jet Е то това си е известно от одавна.
С цел флейм ли го изтъкваш това?
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
Хубаво....Е,и?  ;D От това не ми става пат*ата по-голяма!
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
borovaka- според кривите хич не е известно отдавна, а само от месец, и не е флейм, осен ако във форума не е забранено да се слагат линкове към статии, но това модераторите могат  да го решат много лесно, а ти можеш лесно да го рапортуваш. Другия вариант е да ме наплюеш, че статията не е интерсена

tarball- за да ти стане патката голяма си инсталирай уиндуос, още по-добре си купи Мак.

а иначе по темата, все си мислех че Дебиан ще удържат фронта, но не би.
« Последна редакция: Jul 27, 2010, 03:08 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
borovaka- според кривите хич не е известно отдавна, а само от месец, и не е флейм, осен ако във форума не е забранено да се слагат линкове към статии, но това модераторите могат  да го решат много лесно, а ти можеш лесно да го рапортуваш. Другия вариант е да ме наплюеш, че статията не е интерсена

tarball- за да ти стане патката голяма си инсталирай уиндуос, още по-добре си купи Мак.

Като че ли прочитам някакво сравнение между Мак и Уиндоус ли прочитам? Я по-добре си флейми за ЦентОС-а и не сравнявай двете операционни системи.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Mitaka

• Гост
Да сравняваш МАК с Уиндоус е все едно да сравняваш Мерцедес С класа с Трабант :)
Относно CentOS - ами не случайно всички хостинг компании го ползват!

Не знам каква е тази мания да се величаят дистрибуции - всяка една си има своето място под слънцето!
Зависи за какво го ползваш... а за уеб сървър е много относително - праивл съм такъв на Дебиан, който има 100-тина посещения на ден,
и такъв на openbsd, с по 100-тина в минута :) Там вече има оптимизации и т.н., докато този със 100-те на ден върви и само с <kakto-i-da-e> install apache :)
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
off//

Прав си.Надали ще стане точно от уин,но виж Мак е друга работа.Още като си помисля за него и става ;D ;D ;D.Принципно отдавна обмислям покупката на Мак ама пустите пари все ги нямам в достатъчен излишък.Голям фен съм на Мак и рано или късно ще се сдобия с едно лаптопче [_]3 [_]3 [_]3
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Няма никаква причина apache под openbsd да се държи по-добре, отколкото под линукс.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Mitaka

• Гост
Няма никаква причина apache под openbsd да се държи по-добре, отколкото под линукс.

Това ми е напълно ясно, просто споделих опит :) Въпреки, че ползвах nginx.
От което се надявам стана ясно, че дистрибуцията не е толкова важна, по-скоро настройката е важна...
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Относно цента ползва се много особено при хостинг компаниите щото cpanel го поддържа и с freebsd (което също се ползва много) са единствените безплатни поддържани. Пък и си е RHEL за без пари :)
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"