Автор Тема: По-ниска температура на компютъра от тази на околната среда  (Прочетена 40081 пъти)

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
И рече Господ: Да бъде топлина - и се появи AMD...

Рече господ да бъде жега, да замести котлоните , и се появи Интел
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил

Обоснови се...
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

ROKO__

• Напреднали
    • Профил

Обоснови се...

В какво да се обоснова, Celeron приблизителни 72 - 78 градуса (при благоприятни условия) Пентиум 60 - 110 градуса (независимо)
КУР 2 Дуо 50 - 70 градуса (ако даде господ може и по малко)
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Но ключа за вратата се крие в няколко дупки по повърхността на радиатора, както и на самата дънна платка и кутията, при което топлина трудно може да се задържи в самия компютър и по конкретно около процесора При което вентилатора като духа изкарва голямата жега директно навън.
Човек, аз за какъв дявол писах онова дългото обяснение горе за особеностите на дифузията? В момента здраво спориш с физичните закони. Прочети пак какво ти обясних, позачети се още за физиката в Нета... Моля те, не се излагай така ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

ROKO__

• Напреднали
    • Профил
Но ключа за вратата се крие в няколко дупки по повърхността на радиатора, както и на самата дънна платка и кутията, при което топлина трудно може да се задържи в самия компютър и по конкретно около процесора При което вентилатора като духа изкарва голямата жега директно навън.
Човек, аз за какъв дявол писах онова дългото обяснение горе за особеностите на дифузията? В момента здраво спориш с физичните закони. Прочети пак какво ти обясних, позачети се още за физиката в Нета... Моля те, не се излагай така ;)

Повече няма да коментирам тази тема, не съм тук за да давам отчет какво що било, както и не съм тук да ми изнасят лекции. Просто да работим по същество, тук сме да помагаме на хората, а не да се дебнем взаимно и да спорим
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
/0фф
Нетер, или си небивал ентусиаст или си нямаш работа?
Активен

ROKO__

• Напреднали
    • Профил
Моля те, не се излагай така ;)

Аз не се излагам, пробвайте този метод ако ви стиска, и ще разберете че е реален факт
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Абе да опростим нещата - пробвай да охладиш бира под стайната температура с вентилатор :) Щом процесорът може да се охлади под стайната температура, значи с бирата ще е далеч по-лесно.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

petar258

• Напреднали
  • Публикации: 398
  • Distribution: Ubuntu-mate 16.04, Windows 7
    • Профил
хайде стига си ги мерихте на кой е по-голям
има грешка в отчитането, не знам защо приемаш всичко което ти показва компа за чиста монета
на един от комп. ми показва една температура 16 градуса която няма как да е толкова, и не съм си и помислил че е вярно
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
хайде стига си ги мерихте на кой е по-голям
има грешка в отчитането, не знам защо приемаш всичко което ти показва компа за чиста монета
на един от комп. ми показва една температура 16 градуса която няма как да е толкова, и не съм си и помислил че е вярно

Искаш да кажеш че ROKO__ лъже??? Как смееш??? Не те е срам!!!!!!
Активен

n00b

• Напреднали
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
В какво да се обоснова, Celeron приблизителни 72 - 78 градуса (при благоприятни условия) Пентиум 60 - 110 градуса (независимо)

В момента съм на Xeon и температурата ми е 38 градуса. Нормално ли е? До мен има един C2Q който е на 40.

Притеснявам се нещо - ти как ги вдигаш тези 70 градуса? И аз искам да спестя зимата от отопление...
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

b2l

• Напреднали
    • Профил

В момента съм на Xeon и температурата ми е 38 градуса. Нормално ли е? До мен има един C2Q който е на 40.

Притеснявам се нещо - ти как ги вдигаш тези 70 градуса? И аз искам да спестя зимата от отопление...

Човек, сигурен ли си че са 40 градуса? Да не са 4, а ти просто да си се объркал и да си видял и 0 на края :).
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
//извън темата
Нетер, или си небивал ентусиаст или си нямаш работа?
Имам даже голяма торба с работа в момента, обаче отнякъде ми замириса на петъчна биричка, и реших, че съботата ще е по-мъдра от петък след обяд :) [_]3

Просто да работим по същество, тук сме да помагаме на хората, а не да се дебнем взаимно и да спорим
Точно това целя да се спазва в този форум - полезност. Но, за да може да се работи качествено, е нужна вярна информация. Когато се подаде грешна информация, съвсем в реда на нещата е да бъде поправена. Нормално е човек да сбърка, всички бъркаме. Важното е грешката да доведе до нови знания, а не да породи още грешки.
Не си добре запознат с физичните закони, които бяха намесени тук, чудо голямо. Ако имаш желание, опресни знанията си. Ако нямаш, недей. Но, когато вземаш страна в някой спор, гледай да си запознат с материята. Спорът е един от основните елементи, водещи до прогрес на мисленето. Но градивният спор - този спор, когато опонентите са запознати с това, за което спорят, и когато опонентите са отворени към усвояване на нови знания по време на спора, а не да защитават сляпо някаква позиция. Нека се водят все повече спорове тук, но градивни. А не такива, в които се сипят обиди, където опонентите спорят с радиото, и които спорове не постига нищо повече от това да се губи времето на модераторите.
« Последна редакция: Aug 27, 2010, 17:42 от neter »
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

nemanema

• Напреднали
  • Публикации: 103
    • Профил
Не желая да разпалвам страстите повече от това, но се сетих какви тестове правих преди малко повече от една година и имам в наличност снимки на екрана. Ако ви е интересно, разгледайте. Предварително се извинявам, че теста е под неправилната ОС.

Активен

---=== мир и любов ===---