Автор Тема: защо повечето хора си мислят че линукс е само конзола  (Прочетена 6890 пъти)

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
И между другото всеки хардуер работи добре без виндолс.

danaildr

• Гост
А наглият Ласков иска да им вземе хляба от устата. Безобразие.
:) Не бях се замислял за това, но вече имам нова идея! :) : Да застана пред магазина им с една табела на гърба "Компютърът ми работи с Линукс", а отпред "Опитайте и Вие!" и с компютъра ми на масичка за пикник за желаещите да разгледат. Ако се организираме да стоим щафетно, ще стане веселба :)
Преди време работех в една фирма дето продаваше компютри. Пробвах да наложа Линукс като десктоп на новите машини..... Всичкото селянин гледаше като трактор и искаше виндовс. И накрая собственика се отказа. Ако идеш при него сега и му предложиш същото нещо.... няма да се съгласи.
Активен

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил
А наглият Ласков иска да им вземе хляба от устата. Безобразие.
:) Не бях се замислял за това, но вече имам нова идея! :) : Да застана пред магазина им с една табела на гърба "Компютърът ми работи с Линукс", а отпред "Опитайте и Вие!" и с компютъра ми на масичка за пикник за желаещите да разгледат. Ако се организираме да стоим щафетно, ще стане веселба :)
Преди време работех в една фирма дето продаваше компютри. Пробвах да наложа Линукс като десктоп на новите машини..... Всичкото селянин гледаше като трактор и искаше виндовс. И накрая собственика се отказа. Ако идеш при него сега и му предложиш същото нещо.... няма да се съгласи.
А всичкото селянин знаят ли че да им се инсталира се виндолс им струва 200$

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
А всичкото селянин знаят ли че да им се инсталира се виндолс им струва 200$

$20 - стига си говорил глупости.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил

b2l

• Напреднали
    • Профил
кой бе 95 ?

За цена на Windows-а или за инсталацията говориш?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил
А, забравих инсталацията . Windows 7 Home Premium 199.99$ + Инсталация 20$ = 219.99$ . Да удрям ли касовия бон  :D или ще искате и мс офис господине ?? (+279.0$)
« Последна редакция: Nov 05, 2010, 17:20 от chen_dzen »
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
Защото не са информирани.Като цяло инфото за линукс не е толкова много,както за уин.Пък и трябва човек да има поне малко интерес за да намери инфо,да прочете и малко тръпка за да се навие да се занимава с линукс.Повечето хора явно ги удовлетворява някой кракнат или активиран уин и повече не се задълбават.
« Последна редакция: Nov 05, 2010, 17:19 от tarball »
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

b2l

• Напреднали
    • Профил
Защото не са информирани.Като цяло инфото за линукс не е толкова много,както за уин.Пък и трябва човек да има поне малко интерес за да намери инфо,да прочете и малко тръпка за да се навие да се занимава с линукс.Повечето хора явно ги удовлетворява някой кракнат или активиран уин и повече не се задълбават.

Тези приказки сме ги плямпали и плямпали...
Активен

danaildr

• Гост
Абе ти като му обясниш колко струва един уин и той те гледа тъпо и само вика "абе в другия магазин ми казаха че за 20лв ще ми сложата уиндоус 7 аз отивам при тях" :). А продавача иска да си продаде стоката. Качва и той някакъв бозиндоус и готово.
Ако има контрол по магазините, да видиш колко хора ще минат на Линукс. После няма и да си помислят за уин
Активен

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил
Но да не забравяме че цялата тази работа с кракването е Незаконна.
« Последна редакция: Nov 05, 2010, 17:25 от chen_dzen »
Активен

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил
Но явно е в техен интерес да не преследват нарушителите защото,  масово потребителите ще мигрират към линукс и от там нататък си знаете .... Маркетингов трик е и това с продаването на компютри с виндолс.

b2l

• Напреднали
    • Профил
Но явно е в техен интерес да не преследват нарушителите защото,  масово потребителите ще мигрират към линукс и от там нататък си знаете .... Маркетингов трик е и това с продаването на компютри с виндолс.

Не разбрахте ли че Майкрософт не печели от някоя страничка като нашата която е забита колкото се може по-назапад?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Но да не забравяме че цялата тази работа с кракването е Незаконна.

Тя е незаконна, но за производителите на платен софтуер е в пъти по-добре да се ползва техния продукт, бил той и кракнат, вместо нещо безплатно и отворено. Затова се насаждат такива убеждения - безплатното не може да е качествено, еди-си кое (примерно уиндоус) е много яко и е най-лесно за употреба. А и малко по малко си опичат работата - вижте как през последните години лаптопите от лукс станаха задължителна вещ, а с тях успяха да прекарат и да им купуват уидоуса в комплект с машинката, уж малко по-евтинко. Постарали са се хората дълги години не толкова да си гледат качестото на продукта, а да му правят нужната реклама, половината свят си мисли, че компютърът върви в комплект с Уиндоус и иначе не може да работи, дори не знаят, че това е (и какво е) операционна система.
Активен

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
е да така е маикрософт  не печели но в тази страничка
има доста интересни и преведени неща
и човек като иска да се научи сяда и чете на чист роден български език
Активен