Автор Тема: Проблем със стартирането на KompoZer  (Прочетена 1112 пъти)

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Инсталирах KompoZer, като използвах хранилището, поддържано от Джузепе http://www.kompozer.net/download.php (Xubuntu 10.04). Инсталацията мина "успешно", създадоха се папка Development и стартираща икона - но не тръгва. Пробата от конзола също беше неуспешна, вкл. и като администратор. Не се издава никакво съобщение за грешка. Прегледах и логовете, модифицирани днес във /var/log, но не видях нищо подозрително.
Свалих и статичната версия, която тръгва нормално. Направих търсене за kompozer - 885 файла общо. Сравних файловете - поне като размер файловете на статичната и инсталационната версии съвпадат. Разликата до четно число идва от няколко текстови файла - какво ново, прочети и т.н.
Как мога да разбера кой от инсталираните файлове е проблемния? Идеята е да го заменя със съответния от статичния пакет. Бих могъл, разбира се един по един да ги сменям всичките, но по законите на Мърфи евентуален успех бих могъл да получа към 400-я опит.
И втори въпрос - с какво мога да редактирам Xfce менюто, тъй като kompozer се появи и в Development, и в Network? Чукване с десен клавиш (като в KDE) не води до нищо. Ръчното редактиране на xfce-applications.menu не ми се нрави много.
Активен

tyuio

• Напреднали
  • Публикации: 145
    • Профил
Re: Проблем със стартирането на KompoZer
« Отговор #1 -: Dec 03, 2010, 16:46 »
Здравей!
Композер винаги създава проблеми. Аз лично го зарязах но както и да е.
Защо не си направиш собствен деб пакет?
Колкото до менюто е нормално, все пак той е инструмент за разработка. Не мога да ти помогна не съм запознат с Xubuntu и все пак с десен бутон на менюто или лентата няма ли нещо за настройване?
Активен

angie_bg

• Напреднали
  • Публикации: 842
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #2 -: Dec 03, 2010, 19:29 »
@tyuio,
Десен бутон не дава възможност за редактиране - вече писах за това по-горе. Намерих някаква програмка xfce-menu-edit, която се оказа за по-стари версии на xfce не тръгва. В по-старите версии е имало възможност за редактиране на менюто, която (незнайно защо) е отпаднала.
Опитах се с ldd /usr/share/kompozer да проследя зависимости, но отговорът е "not dynamic executable" (по памет).
Досега не съм си правил deb пакети, но може да се пробва. Ако имаш възможност, посочи ми източници, или препоръчай друга програма за web design.
Благодаря!
Активен

tyuio

• Напреднали
  • Публикации: 145
    • Профил
« Отговор #3 -: Dec 03, 2010, 20:51 »
Ами в моето хранилище на убунту си имам вътре композер. Не знам защо в твоето нямаш та трябва да го взимаш от другаде (ся каква версия е не знам) Ако искаш WYSIWYG аз не знам под линукс да има добри, има куанта + обаче и тя не знам сега как работи.
Аз лично ползвам за визуална разработка комодо и плъгинана лисицата фаейъбъг. Втория си е ок за визулаизация щото си бачкаш направо в браузера.
Активен