Първо искам да благодаря на всички, че не ме убихте с критика - наистина го оценявам

Сега - след като прочетох всичко писано до тук откривам, че все още главната ми идея не е ясна, по тази причина ще се опитам да формулирам нещо като план, който се надявам да изясни и без това обърканата ми идея.
1. Основна цел - Open source OS от типа Linux, която да може да работи с 90% от всички комерсиални продукти и то без да използва емулация.
2. Защо именно Мас? - защото от малкото, което знам за тази ситема (може силно да греша, но се надявам все пак да има капка истина в това, което казвам) смятам, че построяването на програмите под Мак е почти същото като при Линукс. Поради близостта на системите смятам че е възможно да се направи система хибрид, която да може да работи с форматите на двете OS.
3. На кого е необходимо това? - на всички онези, които смятат за погрешно да хранят големите компании, докато финансовото разделение създава гладуващи страни и деца, ограниавайки естествената възможност за развитие и реализация - не можеш легално да работиш с пиратски софт, нали? А и не можеш да съобщиш на всички - "учил съм се на краквани програми". Защото в България например истината е такава. Или ограничаваш развитието си в компютърната сфера според джоба си, намалявайки си шансовете за по-добра работа или пиратсваш. Дори тези от вас, които копуват всичко, ще трябва да се съгласят, че това е недостатъчно (май тази точка стане твърде лична

)
4. Какво може да се очаква, ако такава система се появи и то безплатно? - за жалост - най-вероятно пълен фалит на софтуерните гиганти (утопия?). Много повече възможности за развитие (легално).
5. Добре де, защо именно Мас хибрид? Защо просто не разработим начин за Мас виртуализация? - кой иска да си купи windows & mac OS CD, след като работи главно на Linux, който е безплатен, за да може да подкарва шепа специализиран софтуер? Аз лично не искам. За това уважам екипа от wine & ReactOS (които в същност са в корена на моята идея - просто разсъждавам малко по-глобално и искам по-бързи резултати - на кой му трябва да копира Mac/Windows, след като си имаме такава хибава, гъвкава и подвижна система като Linux с постоянна поддръжка и 24/7 хора готови да ти помогнат?!
Надявам се това да изяснява донякъде нещата - за жалост, въпреки желанието ми, пак не можах да изкажа всичко, което мисля. Тоест - основната идея. Е, в същност май е ясно - не искам да ползвам виртуални машини или бавни емулатори. Още по малко искам да спомагам за нарастващата финансово-класова разграниченост (знам, че много от вас ще спорят с мен за това, но то е за друга тема

).
Ако и след този пост не ме линчувате, тогава може и наистина да се получи нещо интересно

Ако това стане, тъй като не съм програмист, ще се постарая да помогна за проекта по всякакъв друг начин, стига да е по силите ми.