Да но всичко това автоматично се решава с приспиването на въпросните животни.
Ок, добре, да се приспят. Хуманно, с инжекция.
Но това не решава проблема.
Защото нови ще бъдат изхвърлени на улицата.
Идиотът с горелката и триона просто няма да си намери помияр за тероризиране.
Да, ще посяга на домашни кучета, такива от обяви или направо на хора. Това психопатите са индивиди с патология, не можеш да ги разбереш лесно.
Побеснелият родител няма да избива рандом песове.
Винаги ще избива рандъм песове.
Озверелият човек не мисли.
Един в тълпата да озверее скачат всички.
Виж за пример БГ-мама.
Ще ти дам пример от живота:
Седим с един познат и неговото адски зло куче с намордник и каишка в парка. Лаф-моабет, семки, бири..
Едно 8 годишно хлапе (както се оказва постфактум) се затичва към нас, майка му по него.
Моят човек крещи : "Кучето е лошо, хванете детето".
Майката хваща детето, но то ревва " Искам бау-бау".
Ние в един глас "Кучето е лошо, хапе! Пазете детето!"
Детенцето обаче реве та се къса и майката небрежно го пуска да си играйка.
Пет минути по-късно идиотчето се завира на кучето в устата, докато ние се дзверим в екрана на лаптопа и търсим отворена мрежа.
Става патаклама, детето е на земята, реве, кучето почти събаря пейката, сяда отгоре му и му пуска лиги в лицето. Майката обезумява.
"ама как може такова куче!"
Ми може, за това е вързано и с намордник и с нашийник с шипове, и беше предупредена 15 пъти.
Питаме "Защо пусна детето?" тя " Ми не знаех, че е лошо кучето".
Въпросното куче е жестоко малтретирано от деца като малко и не може да ги понася.
Никога не е хапало, но не се знае.
"Ела мами , кучетата са лоши , хапят".
БАМ! Генерализация!
Е как са лоши, бе, джанъм, като ти преди 10 минути вреше същото това дете в лапите на едно коли 15 метра по-надолу по алеята! Тогава не бяха лоши, нали?!
От там насетне на детето се насажда страх, че кучетата ХАПЯТ. Всички кучета. Е, каква връзка с животните има тоя бъдещ индивид, освен да се напикава от страх, когато види куче, и после да вземе горелката, когато стане голям и силен?
Отплеснах се.
Та драмата е, че много хора не мислят, а се тюхкат постфактум.
Ще престанем да бъдем на вечното първо място в ЕС по брой заразени с тения.
„
Ми да ти кажа ние сме и на първо място по неграмотност на децата.
Ако родителите си възпитаваха децата да не си лапат ръцете без да ги мият и ако майките вместо да си зарязват чаветата по пясъчниците да ядат пясък, докато си пушат цигарката, вероятно нямаше да сме на 1 място по тения.
А и нали знаеш "ако не е стояло 2 минути на земята няма проблем". Колко пъти си виждал някой да си изпусне цигарата или сандвича на земята и да си го пъхне пак в устата?
В случаите с нахапани хора ще си има конкретни виновници, които ще бъдат глобявани, а не баба Пена дето хвърляла наденици, ама кучето не било нейно.
Ми тя Пена си е виновна и в момента. Ако иска куче - паспорт, ваксини, чип, двор, колибка, верига, пък нека да си мята надениците.
Или да си плаща глобата.
Ма дразня се. Да ти намеря ли конкретното предаване с тоя репортаж?
И най-вече, ще бъдат приспивани хуманно, а не с антифриз, лопата и т.н.
Това няма общо. Това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
Така и проблемът с бездомните кучета също така няма нищо общо с този с паркиралите неправилно коли, така че не виждам къде е необходима сериализация в решаването им, може съвсем спокойно да ги решаваме паралелно 
Как така нямат?
Щом някакви РАЗУМНИ (?) човеци имат право да "назидават" кучета чрез мъчения, защо аз да нямам право като разумен човек да назидавам други разумни хора за постъпките им?