На мен пък по едно време не ми да даде да цъкам опциите - блокира и толкоз.
Относно религията, там има надпис:
На въпроси 10, 11, 12 и 13 отговорите са доброволни. Ако преброяваното лице не желае да отговори, въпросите се пропускат.
Т.е. етническа група, майчин език, религия и вероизповедание не са задължителни за отговор. ![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Тъкмо и аз щях да кажа, че не са задължителни.
На мен пък ми даде да напиша предишната месторабота (нямам настояща). Нямам идея защо. Полетата се неактивни и не може да се пише в тях.
На въпросите за религията отговорих така:
9. Вашето гражданство е:
10. Вашата етническа група е:
11. Вашият майчин език е:
12. Религиозен ли сте:
13. Вашето вероизповедание е:

Не разбрах защо след като написах, че не съм религиозен ме пита какво ми е вероизповеданието.
А понятието "майчин език" е доста подвеждащо. Трябвало е да го напишат "роден език" - т.е. първия език, който човек научава (въпреки, че майчин език означава точно това). Например езикът на майка ми е руски (когато ме е раждала вероятно не е говорила добре български както го говори сега), аз обаче съм се научил да говоря български най-напред, а на руски не говоря добре даже и сега. А тези, които не познават майките си и не ги знаят на какъв език говорят какво да отговорят на въпроса за "майчин" език?
По принцип в речника пише какво значи "майчин език", обаче не всеки ще тръгне да проверява (някой ще го приеме буквално - езика, на който говори майка му).