Здравей, bop_bop_mara!
Благодаря за отговора, при теб поне има някакъв наистина принципен въпрос.

Съгласен съм с dvasilev: щом не се определяте като семейство трябва да се пишете съквартиранти, което явно става ето така (цитат):
Когато живеят двама души, които са едно домакинство, но не са семейство, при номера на семейства/членове на семейството се пише 0. Тогава системата го приема. Така се броят и хората, които са сами - 1 член на домакинство, 0 семейства/члена на семейството.
Не мисля, че някой иска да ви накара да се самоопределите насила. Просто се интересуват колко души живеят под един покрив и в какви отношения са един към друг. В този смисъл трябва да се даде определение "домакинство" и "семейство", няма как иначе. Тук не гледате родителите си, описвате се само по отношение на тези, с които споделяте един покрив.
В този смисъл, мисля че за вас, или трябва да попълните всеки аз себе си въпросника и да се пишете отделни домакинстра, а с-во 0 (нула), или както е написал човек дето го цитирам ( и както е казал dvasilev). Все пак въпросника отговаря на фактическото ви състояние. Социолозите се интересуват от това дали сте семесйство точно в този контекст, не се опитват да водят обществен дебат за семейството. Така, че имате избор.

Иначе при мащабно изследване въпросниците винаги имат тенденцията да ограничават. То е все едно да направиш модел на Вселената.

Така, че ако група сектанти от Юта, дето живеят 20 мъже и 20 жени, опитат да попълнят въпросника... е, съмнявам се че ще успеят да се опишат. Надали социолозите дето са правили въпрсника са чак толкова свободомислещи.

Не гледах това за допълнителните въпроси, но от това дето ми казаха, че са казали по новините, става въпрос за допълнително проучване извън преброяването. То е доброволно и се възползват от факта, че така или иначе анкетьроите ще ходят от врата на врата. Ако не е така и просто са забравили да ги включат - ето това вече е нещо, дето трябва да се критикува и някой да даде обяснение по-подробно - но е нещо конкретно, а не да се тръгва с рогата напред.

Поздрав и приятен уикенд.