Автор Тема: Търся книгата Linux – Пълно ръководство  (Прочетена 5755 пъти)

scalloty

• Участници
  • Публикации: 9
    • Профил
Търся следната книга.
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=14098
Купувам и в хартиен вариянт, не отказвам и безплатен електронен.
e-mail: scalloty@gmail.com
Активен

vstoykov

• Напреднали
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
Re: Търся книгата Linux – Пълно ръководство
« Отговор #1 -: Feb 25, 2011, 06:40 »
Тази книга е издадена преди 10 години. Написана е преди издаването (неизвестно колко години). За какво ти е толкова стара книга?
Активен

kalinik

• Напреднали
  • Публикации: 539
  • Distribution: LMDE x64 2012/ LM 14 x64
  • Window Manager: Mate / KDE
  • ID user #521433
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 25, 2011, 10:31 »
Точно тази книга ме отказа от Линукс преди 7-8 години.
Ужасен стил на писане, страшно разбъркана и никаква логика...
Дори си спомням, че имаше фактически и технически неточности.

Силно НЕпрепоръчвам !

Ако успея да я намеря - ще ти я пратя подарък, само да си поемеш транспорта, стига да си съгласен !
Активен

clovenhoof

• Напреднали
  • Публикации: 534
  • Distribution: Mac OSX 10.9.2
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 25, 2011, 11:02 »
Аз я имам, но ме мързи да ти я пращам.
Виж ако дойдеш вкъщи - печелиш  :P

ПП: не мисля че си заслужава търсенето
Активен

We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain

scalloty

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 25, 2011, 11:58 »
Книгата ми трябва защото, нямам хал-хабер от линукс, а ще трябва да правя майл сървър. До колкото проверих книгата започва с въвеждане в линукс, а също има и примерни настройки на майл сървър. Просто не намерих друга книга, която да съчетава тези неща. Не, че има голям избор на книги. Аз съм уеб разработчик и ползвам уйндоус, но сега ми се налага да се сблъскам с линукс. Ако имат някоя книга за моя случай, ще съм ви безкрайно благодарен ако ми я препоръчате.
« Последна редакция: Feb 25, 2011, 12:00 от scalloty »
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 25, 2011, 12:04 »
Човек, за mail server най-добрата книга е: google.com също така и man страниците и форумите.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

scalloty

• Участници
    • Профил
« Отговор #6 -: Feb 25, 2011, 12:15 »
Човек, за mail server най-добрата книга е: google.com също така и man страниците и форумите.
Знам за гугал  ;), идеята е, че аз не съм работил никога с линукс, а и не обичам нещата просто да става, а да знам как.
Активен

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
« Отговор #7 -: Feb 25, 2011, 14:27 »
В Интернет има толкова много безплатни книги и статии за Линукс, че не ти трябва да си купуваш каквото и да било. Например документацията на Убунту е отлична. Има даже и безплатна книга на БГ за Дебиан. Пишеш в google "Linux books" и си избираш на воля каквото ти хареса.

Тази книга, която търсиш конкретно е антика от преди 10г. и смятам, че не е подходяща вече за запознаване с Линукс, много вода е изтегла от тогава и много неща не са вече актуални.

Тука на сайта в секцията "Статии" има описания на Линукс за начинаещи, не е зле да ги прегледаш.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

vstoykov

• Напреднали
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
« Отговор #8 -: Feb 25, 2011, 15:17 »
Не мисля, че е икономически ефективно да се занимаваш да учиш администриране на Линукс само за да си направиш сървър за електронна поща.

Има доставчици на услуги, които предлагат срещу скромна месечна такса да си купиш услугата "уеб хостинг", която включва и електронна поща, не само хостинг на уеб сайт.

Ако много държиш сам да си пуснеш сървъра ти препоръчвам да си инсталираш Kloxo - подобен е на cPanel и може да си конфигурираш разни неща през уеб интерфейс. Така ще си спестиш много писане по конфигурационните файлове.
Активен

scalloty

• Участници
    • Профил
« Отговор #9 -: Feb 25, 2011, 15:21 »
Разгледах, за фирми предлагащи тази услуга, но понеже не съм се занимавал с това тръгнах да разглеждам нещата по-обстойно. Бихте ли ми пертопъръчали фирми, които предлагат тази услуга, при положение, че домейна вече го имам. И какво предхагат като услуга? Дали предлагат майл клиет, интерфейс, с който да се добавя новите имейл акаунти, а не както при стандартните услуги само през cPanel от администартора. Идеята и нуждата от майл сървър, е че ще се ползва за обществена безплатна поща.

И ако не прекаляваме с оффпотика.
Коя дистрибуция на линукс е добра за уеб разработчици. Тоест нуждаясе от уеб сървър и ide с аутокъплийт за php, javascript, html и css.
« Последна редакция: Feb 25, 2011, 15:34 от scalloty »
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6507
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #10 -: Feb 25, 2011, 16:01 »
/off

Мъка, мъка, мъка........
Откакто и тез, дето хал-хабер си нямат от Линукс (според тях), че и родния, български език им е така зле, взеха да правят мейл сървъри, че и то за обществена, безплатна поща - не знам накъде отиваме ? Ама то нямаше едно правилно изречение в толкова постинги. А това "...ide с аутокъплийт за php, javascript, html и css..." ми е фаворит. Не е заяждане, а градивна критика, но грешен път си поел. От другаде се започва изучаването на нова за теб операционна система, не от инсталирането, настройката и запускането на мейлер. Има мнооооооого неща, дето трябва да ги разучиш и разбереш преди мейлера. За книгата е похвално, че си търсиш литература, но много ще трябва да се чете, пита и експериментира. Само успехи пожелавам.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

scalloty

• Участници
    • Профил
« Отговор #11 -: Feb 25, 2011, 16:22 »
/off

Мъка, мъка, мъка........
Откакто и тез, дето хал-хабер си нямат от Линукс (според тях), че и родния, български език им е така зле, взеха да правят мейл сървъри, че и то за обществена, безплатна поща - не знам накъде отиваме ? Ама то нямаше едно правилно изречение в толкова постинги. А това "...ide с аутокъплийт за php, javascript, html и css..." ми е фаворит. Не е заяждане, а градивна критика, но грешен път си поел. От другаде се започва изучаването на нова за теб операционна система, не от инсталирането, настройката и запускането на мейлер. Има мнооооооого неща, дето трябва да ги разучиш и разбереш преди мейлера. За книгата е похвално, че си търсиш литература, но много ще трябва да се чете, пита и експериментира. Само успехи пожелавам.

И да продължаваме все така офф.
Благодарностти за градивната критика и добрите пожелания. Извинявай ако са те подразнили правописните ми грешки, но не винаги имам време да им обръщам внимание. А за фаворита Ти под уйндоус се phpDesigner(примерно). Пуста българска му работа, къде го чукаш, къде се пука.

П.П.
Netbeans май е фаворита и за линукс.  [_]3
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #12 -: Feb 25, 2011, 16:25 »
Искаш да направиш нещо като abv.bg? Правилно ли съм разбрал?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

scalloty

• Участници
    • Профил
« Отговор #13 -: Feb 25, 2011, 16:38 »
Не, не искам да правя нищо подобно на абв. Нямам грандомански комплекси. Работим върху портал за българите в чужбина, който ще има форум, новини касаещи българите в чужбина и евентуално, услуга за безплатен имейл. Дойде времето за имейл услугата и така...
« Последна редакция: Feb 25, 2011, 16:43 от scalloty »
Активен

ieti

• Напреднали
  • Публикации: 92
  • Distribution: Arch, Debian
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #14 -: Feb 25, 2011, 17:09 »
Ако не ти трябват много кутии и не се притесняваш от чичко гугъл погледни тук. Преди време си купих домейн и съм си закачил мейл, блог, малък сайт - всичко към техните услуги. Засега нямам грижи.
« Последна редакция: Feb 25, 2011, 17:11 от ieti »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Mandrake Linux 10 and Linux
Настройка на програми
aaaSASlover 3 14202 Последна публикация Dec 08, 2012, 20:46
от UBIGI
Remote връзка Linux<--> Linux
Настройка на програми
stoyanovs 5 11619 Последна публикация Jan 24, 2006, 16:49
от gostenin
Experienced linux enginnced linux engineers
Търсене
bulwork 0 10952 Последна публикация May 10, 2008, 14:24
от bulwork
Dual boot Linux and Windows XP (Linux installed first) ПРОБЛЕМ !!!
Настройка на програми
XaMeLeOnA 36 49228 Последна публикация Nov 06, 2011, 02:58
от Compare
Linux From Scratch - Do-it-yourself-Linux
Начини за увеличаване на бързодействието
neosofti 2 6754 Последна публикация Jul 03, 2009, 08:43
от tyuio