Автор Тема: Бъг при Linux Ubuntu инсталиран под windows  (Прочетена 7555 пъти)

trosho

• Напреднали
  • Публикации: 321
    • Профил
Re: Бъг при Linux Ubuntu инсталиран под windows
« Отговор #15 -: Mar 09, 2011, 22:07 »
Виртуални машини :) ...
Не е същото.
Ще си позволя да отговоря само веднъж, за да не изместваме темата.

/off
Wubi е само начин за инсталиране на Ubuntu в loop файлове, намиращи се в чужда файлова система (и пак да кажа, има и недостатъци от това). Останалото е като при "нормалното" Ubuntu, т.е. използва се реалният хардуер (3D програми и игри вървят без проблем).
При налична RAM, която е близка до минималните изисквания, спокойно може да се направи инсталация с Wubi, а ми се струва, че ще е трудно да се използва Virtualbox, например.
Настройката на виртуална машина не е за всекиго. При Wubi е необходимо да се укаже дял, колко ГБ-та да се заделят за Ubuntu, име и парола.
Преди малко се борих с инсталацията на openSUSE 11.4 (от DVD). Отне ми десеттина минути, докато се оправя с разделянето на дялове. Ако някой новак трябва да мине през това, което ми се наложи да правя, сигурен съм, че ще си затрие някой дял. Затова си мисля, че лесната и безопасна инсталация е от значение за съвсем начинаещите.
Активен

clovenhoof

• Напреднали
  • Публикации: 534
  • Distribution: Mac OSX 10.9.2
    • Профил
« Отговор #16 -: Mar 10, 2011, 16:04 »
но ако някой измисли по-лесен начин за инсталиране на дадена дистрибуция, нека я сподели.
Виртуални машини :) При това инсталираш системата в съвсем пълнофункционален вариант и тестът е по-реален. Плюсовете на виртуалните машини пред каквито и да било Wubi-та са много, няма да ги изреждам. Като единствена отрицателна черта може да се яви само натоварването, но може и тази да я няма. Нямам представа колко тежко е Wubi-то, но при положение, че отново се зарежда система върху система (ако не бъркам), се съмнявам да е много по-леко от виртуалните машини (ако въобще е по-леко). А и за съвременните машини не е никакъв проблем да работят с поне една включена виртуална машина, така че в повечето случаи този товар може да се пренебрегне, особено що се касае просто до запознаване с някаква система.
Познавам повече хора, които знаят какво е виртуална машина и как се работи с нея, отколкото такива, които знаят какво е Wubi. А познавам всякакви хора. Причините за страховете, липсата на желание за експерименти и овчото следване на утвърдени идеали у хората далеч не са свързани с липсата на Wubi-та. Но секцията не е за философски размисли ;)

Казваш че теста е по реален.
Тогава би ли обяснил как на виртуална машина да тествам: wireless-а и това дали ще се ресторне системата след като затворя и отново отворя капака на лаптопа?
« Последна редакция: Mar 10, 2011, 16:06 от clovenhoof »
Активен

We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #17 -: Mar 10, 2011, 23:43 »
  във http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_wubi_1010&num=1

вижте че wibi не е толкова лошо-според мен е чудесен вариант за служебни компютри-"дето не можело да се пипа"
« Последна редакция: Mar 10, 2011, 23:45 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop