Автор Тема: ubuntu 10.04  (Прочетена 1192 пъти)

palavnika_23

• Участници
  • Публикации: 10
    • Профил
ubuntu 10.04
« -: Apr 14, 2011, 21:19 »
Здравейте начинаещ съм с линукс.Записах си убунту 10.04 заедно с уиндос 7.Проблема ми е,че на убунтото ми е много бавен интернета.Нета го хващам с вифи антена и с булет м2 от там към рутар.Не мога да разбера дали е от дистрото или трябват някакжи настоики.Имам и лаив цд кнопикс като го пусна него направо хварчи нета.И се чудя дали да сменям дистрото какво да правя.Записах си убунто,защото на всякаде го препоръчват за начинаещи.Уш е по иузер френдли.Моля дайте савет или направо да минавам на друго дистро.Примерно дебиан или и аз не знам.Предполагам кнопикса ще е труден за инсталиране за начинаещ и после за употреба.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6518
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: ubuntu 10.04
« Отговор #1 -: Apr 14, 2011, 21:23 »
Палавник, щом си се оправил с инсталацията на Ubuntu, ще се оправиш и с Knoppix-а. Все си е Линукс, щом си се запалил - действай. А и вече си имаш някакви умения, както и опит в инсталирането. Успехи.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 14, 2011, 21:33 »
И какъв точно wi-fi адаптер ползваш, ако не е тайна. Knopix, поне до преди 2г. беше боза за инсталация. А причината за бавният интернет съм почти сигурен, че е неподходящ драйвър за wi-fi картата.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

palavnika_23

• Участници
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 14, 2011, 21:34 »
Да инсталирах го с триста зора :).Ама тръгна само,че кнопикса знам,че се инсталира през терминала с команда.Това хубаво ама след като почне инсталацията дали ще ми даде да си оразмеря предвиденото място за него или трябва предварително да се направи с друга програма.При убунтото е лесно,защото се прави при инсталацията.Или ме посаветваите за друго дистро много съм се запалил по линукс поне за сега де,че и с по сложна дистрибуция може да опитам ще се чете и ще се влезе в час.Кнопикса не е ли дебиан.Като по на вътре в нещата предложете нещо.Искам нета да си варви перфектно пък другото ще го докарам от четене и проби.Да каже някои само при мене ли е зле нета на убунту или просто така си варви с него
Активен

palavnika_23

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Apr 14, 2011, 21:36 »
А как се сменя драивера на ви фи картата на линух?
Активен

palavnika_23

• Участници
    • Профил
« Отговор #5 -: Apr 14, 2011, 21:44 »
Вифи картата ми е atheros AR5B93 Wireless Network Adapter.Какъв дрйвер ми трябва и наи важното как се инсталира.И как се ънинстаилва стария,че за първи път виждам линукс.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Apr 14, 2011, 22:22 »
Виж в менютата къде пише "драйвъри за windows". Ако има такъв драйвър, като за твоята карта го инсталирай. Друго, което мога да ти препоръчал е да пуснеш Live CD -та на някои от по- популярните дистрибуции като Мандрива, SUSE и Федора и виж те как се държат. особено силно ти препоръчвам да пуснеш едно Live DVD на Mint Debian и да провериш връзката през него.
Активен

palavnika_23

• Участници
    • Профил
« Отговор #7 -: Apr 14, 2011, 22:29 »
ок утре ще тегля дистрота и ще пробвам.Преди това съм пускал кнопикс там нета направо мачка.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #8 -: Apr 14, 2011, 22:37 »
Имам подозрения, че и при Mepis ще е така, но тази дистрибуция никога не е била без някакви дефекти, въпреки че се инсталира много лесно. Опитай Linux Mint Debian Edition, можеш да уцелиш както на драйвър, така и на дистрибуция. Sabayon, Mandriva и Федора са също много лесни за настройки. За SUSE си трябва малко опит и затова ти го препоръчвам като последна алтернатива, въпреки, че пък тя е може би най- добре откъм поддръжката на хардуер. Поне такива са ми впечатленията.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
apt-get на Ubuntu?
Настройка на програми
Lamer 8 12759 Последна публикация May 29, 2009, 22:35
от go_fire
Раздавам Дискове на UBUNTU
Живота, вселената и някакви други глупости
IvanST 31 19937 Последна публикация Jan 25, 2005, 16:16
от Joro
Ubuntu live to ubuntu alternate?