Автор Тема: Бинарен формат за мрежови трафик  (Прочетена 1844 пъти)

rcbandit

• Напреднали
  • Публикации: 144
    • Профил
Разбрах че при писането на мрежово приложение със сървър и клинти се използва бинарен формат в който се обменят съобщенията. Можете ли да препоръчате С библиотека с която да се преобразува обикновен текст в бинарен.
Активен

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
Бинарен формат за мрежови трафик
« Отговор #1 -: Apr 25, 2011, 01:08 »
На тоя етап мисля, че трябва да прочетеш още доста. Има примерни приложения за echo сървъри на какъвто си език поискаш.
Активен

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
Re: Бинарен формат за мрежови трафик
« Отговор #2 -: Apr 25, 2011, 07:22 »
http://www.linuxhowtos.org/C_C++/socket.htm

Тук има пример, с подробно обяснено действие.
Активен

rcbandit

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 25, 2011, 13:59 »
Благадаря за отговора.

Имам един друг въпрос: Трябва да криптирам трафика между хостовете. Бихте ли споделили мнения за библиотеки който сте ползвали. И също така най-чести и утвърдени практики. Намирам различни мнения за библиотеките OpenSSL, GnuTLS, PolarSSL. Споделете опит и мнения за тях.
Активен

Oxy

• Напреднали
  • Публикации: 253
  • Distribution: Fedora / Gentoo / Debian
  • Window Manager: KDE (4.2/ 3.5)
    • Профил
« Отговор #4 -: Apr 25, 2011, 17:23 »
По последния въпрос, виждал сзм подобни приложения директно във ВПН мрежа имплементирана с в слу4ая с опенвпн...(Зависи дали трябва услугата ти да се вижда от целия свят или от малцина избраници... също зависи от това колко 4увствителна информация ще пренасяш) Съвета ми е разработи си проекта първо на хартия, какви технологии колко време и колко разходи за какво... в крайна сметка вси4ко трябва да се балансира :) [_]3

rcbandit

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Apr 25, 2011, 18:39 »
да и това е вариант - да се остави криптирането на данните да се прави от VPN - доста работа би ми спестил, но не мога да разчитам че винаги някои това ще го направи
Активен