« Отговор #35 -: Jun 12, 2011, 21:34 »
Зададох еден простичък въпрос и получих отговори далече от въпроса!
Ама аз знам, че има и леки десктоп мениджъри, знам, че има и Пупи и слад като задавам такъв въпрос - значи има нещо което не ми харесва в тези леки десктоп мениджъри!
Знам също, че старите версии с гном ме устройват като лекота, но вече не се поддържат. Знам, че драйверите за нова периферия са в ядрото и за това попитах с идея да е актуална дистрибуция в която има "хляб" поне още 2-3 години, да е по-разпространена, да е с последна версия на ядрото заради новата периферия, екстрите които има в старата версия са достатъчни, естествено е, че новите екстри ще товарят повече хардуера! Ама хората не искат да се харчат на всеки 2-3-4 години за нови "мотики" защото на актуалната мотика правят същото което са правили когато са я купили, но днес някой решил да вкара куп ненужни за него неща и той трябва да си купи нов хардуер защото на стария ос-а не се поддържа вече!
Та като ми говорите, че линукс не е уиндоус, незабравяйте, че точно този бизнес модел чрез софтуера хората да се харчат все повече за хардуер без да имат нужда от него е въведен от Майкрософт и Линукс е добър инструмент да бъде му се противодейства! Нека в това отношение Линукс да не копира от уиндоус!
В последните години линукс навлиза все повече при десктопите и ако искате да спечелим уиндоус потребители да преминат на линукс - стигате с тези глупости, че линукс не бил уиндоус и трябвало да си промени мисленето! Мисленето на човек с изградени навици не може да се промени, но може да се адаптира!