Автор Тема: Въпрос за оптимизирано ядро!  (Прочетена 7011 пъти)

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Re: Въпрос за оптимизирано ядро!
« Отговор #30 -: Jun 12, 2011, 15:27 »
Защо ти е да подкараш някои орязан линукс на някаква осакатена от времето машинка която е способна да се влачи си Mikrotik и дори клипче в youtube да неможеш да гледаш на нея  при положение , че в момента за 175лв ще си вземеш Примерно :

-Процесор-Intel Pentium 4 HT-2800Mhz L2-2mb FSB-800Mhz
-Памет-1024 MB DDR2(max 4 GB) 4 слота за памет-dual channel
-HDD-40GB SATA 7200rpm
-Оптично устройство-DVD-slim
-Chipset-Intel I945G
-Socket-LGA775
-Lan-10/100/100
-Звукова карта-Onboard SoundMax
-PCI-Ex16
-USB-8 бр.
-PCI-1 бр.
-RS232-1 бр.
-Цвят-Черен с метални капаци
------------------------------------------------------------------------------------------------
Не си заслужава !  [_]3
« Последна редакция: Jun 12, 2011, 15:56 от chen_dzen »
Активен

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
« Отговор #31 -: Jun 12, 2011, 15:29 »
Защо ти е да подкараш някои орязан линукс на някаква осакатена от времето машинка която е способна да се влачи си Mikrotik и дори клипче в youtube да неможеш да гледаш на нея  при положение , че в момента за 175лв ще си вземеш :
-Процесор-Intel Pentium 4 HT-2800Mhz L2-2mb FSB-800Mhz
-Памет-1024 MB DDR2(max 4 GB) 4 слота за памет-dual channel
-HDD-40GB SATA 7200rpm
-Оптично устройство-DVD-slim
-Chipset-Intel I945G
-Socket-LGA775

Което напълно не си струва парите.
За 240 лева може да си вземе същия като моят.

Атлон64 Двуядрен 4000+ 2ГБ Рам
512МБ Видео

и другите му там глупости.
-Lan-10/100/100
-Звукова карта-Onboard SoundMax
-PCI-Ex16
-USB-8 бр.
-PCI-1 бр.
-RS232-1 бр.
-Цвят-Черен с метални капаци

Не си заслужава !
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
« Отговор #32 -: Jun 12, 2011, 15:38 »
Чакай ся, твоя не беше ли друг някакъв звезден дето имаше дупки ???
 ;)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #33 -: Jun 12, 2011, 18:36 »
Не, софтуерно беше решението, CONFIG_QUANTUM_PHENOMENA=y
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #34 -: Jun 12, 2011, 20:46 »
Моето софтуерно  решение за машина сбирщайн  с 256 рам и 1,8 процесор :
http://galiry.linux-index.org/image.php?image=622
 Снимката е с друг хардуер ,но операциона система е същата ,без една две глезотии.
« Последна редакция: Jun 12, 2011, 20:49 от ApucTokpaT »
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #35 -: Jun 12, 2011, 21:34 »
Зададох еден простичък въпрос и получих отговори далече от въпроса!
Ама аз знам, че има и леки десктоп мениджъри, знам, че има и Пупи и слад като задавам такъв въпрос - значи има нещо което не ми харесва в тези леки десктоп мениджъри!
Знам също, че старите версии с гном ме устройват като лекота, но вече не се поддържат. Знам, че драйверите за нова периферия са в ядрото и за това попитах с идея да е актуална дистрибуция в която има "хляб" поне още 2-3 години, да е по-разпространена, да е с последна версия на ядрото заради новата периферия, екстрите които има в старата версия са достатъчни, естествено е, че новите екстри ще товарят повече хардуера! Ама хората не искат да се харчат на всеки 2-3-4 години за нови "мотики" защото на актуалната мотика правят същото което са правили когато са я купили, но днес някой решил да вкара куп ненужни за него неща и той трябва да си купи нов хардуер защото на стария ос-а не се поддържа вече!
Та като ми говорите, че линукс не е уиндоус, незабравяйте, че точно този бизнес модел чрез софтуера хората да се харчат все повече за хардуер без да имат нужда от него е въведен от Майкрософт и Линукс е добър инструмент да бъде му се противодейства! Нека в това отношение Линукс да не копира от уиндоус!

В последните години линукс навлиза все повече при десктопите и ако искате да спечелим уиндоус потребители да преминат на линукс - стигате с тези глупости, че линукс не бил уиндоус и трябвало да си промени мисленето! Мисленето на човек с изградени навици не може да се промени, но може да се адаптира!

Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #36 -: Jun 12, 2011, 21:47 »
AMD-дал съм му програма за компилиране на ядро с два клика-ама някой трябва да прочете що е туй компилиране.

Каква програма ?! Не ми е познато дай линк да видя.
До момента знам само за Genkernel (Gentoo).
  AMD-програмата е KernelCheck-
http://kcheck.sourceforge.net/

http://www.taringa.net/posts/linux/5262515/KernelCheck-Patcheado-_deb_-descarga-para-Ubuntu_Debian.html

backinblack-и между другото леките десктоп мениджъри могат да се конфигурират да изглеждат като тежките десктоп мениджъри....например в Пъпи можеш и компиц и емералд да сложиш....

backinblack- тука получаваш обширни отговори-защо ли?-имай в предвид, че темите се четат не само от задаващите въпроси, но и от други-например новаци, които тепърва навлизат в Линукс-ето затова....

« Последна редакция: Jun 13, 2011, 00:14 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #37 -: Jun 12, 2011, 22:19 »
AMD-дал съм му програма за компилиране на ядро с два клика-ама някой трябва да прочете що е туй компилиране.

Каква програма ?! Не ми е познато дай линк да видя.
До момента знам само за Genkernel (Gentoo).
  AMD-праграмата е KernelCheck-
http://kcheck.sourceforge.net/

http://www.taringa.net/posts/linux/5262515/KernelCheck-Patcheado-_deb_-descarga-para-Ubuntu_Debian.html

backinblack-и между другото леките десктоп мениджъри могат да се конфигурират да изглеждат като тежките десктоп мениджъри....например в Пъпи можеш и компиц и емералд да сложиш....

backinblack- тука получаваш обширни отговори-защо ли?-имай в предвид, че темите се четат не само от задаващите въпроси, но и от други-например новаци, които тепърва навлизат в Линукс-ето затова....

Точно поради тази причина обяснявам малко в повече и като имах в предвид излишните писаници, имах в предвид нещата не свързани с въпроса ми, че линукс не бил уиндоус и алтернативи за чието съществуване знам! Много нови идеи са ми дошли точно от чужди питания и отговори!

Активен