Просто подхода по БГ форумите е че всеки те погва новаците за това че не били прочели 1000 страници документация, замислете се че ако преди това са били уиндоус потребители те не са свикнали да четат ръководство за използване на операционна систем. И ние тук трябва да им помагаме. (само в редки случаи е необходимо да четат.). Не знам дали сте съгласни с мен, но това е моето мнение.
С Уважение.
И аз чудя, кога ще се сетят от "линукс обществото", че хората не си купуват компютри за да ги изучават, а за да ги ползват за нещо конкретно и когато има някакъв установен начин за работа с тях трябва да се придържаме към него, а не да искаме да спрат да мислят по уиндоуски! Все пак на 99% от потребителите, първия досег с компютъра е на уиндоус! И аз ако нямах толкоз излишно свободно време едва ли бих заобичал линукс-а!
Ако сметна изгубеното време време в четене, питане и експерименти в пропуснати ползи от свършена работа(която нямам), то уиндоуса и всиичкия друг платен софтуер(в случай, че си го плащаш) излиза по-евтино от безплатния линукс! Да не говоря пък за това, че всички дистрибуции се поддържат по година-година и половина и след това трябва да минеш на нова щото старите хранилища не работят и нова програма не можеш да си инсталираш без компилиране от код, а в повечето случаи новата версия на ос е с доста по-високи изисквания към хардуера и ако си си купил към снешна дата компютър с приемливи параметри, то след 2-3 години е за боклука или за........ уиндоус!