Автор Тема: Ubuntu 10.04 - Фрийз  (Прочетена 1466 пъти)

pentarex

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
Ubuntu 10.04 - Фрийз
« -: Jul 04, 2011, 16:53 »
 Здравейте, значи имам проблем с 1 сървър (Linux TestServer 2.6.32-28-server #55-Ubuntu SMP Mon Jan 10 23:57:16 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux).... фрийзва през 2-3 дена, съобщението което изкарва е ТОВА (Ако не ви показва снимката това е линка http://imagebin.org/index.php?mode=image&id=160855). Първият път не му обърнах внимание, вторият път вече нямаше монитор, когато беше забил, пробвах се да сложа монитор - не се получи, въобще не го разпозна, сложих клавиатура пробвах с ALT+SysRQ+REISUB, пак не стана (дори и NumPad-а) не ми работеше. Този фрийз незнам кога се получава. Конфигурацията му е ТАЗИ. Има инсталиран RAID 1 (огледален (mirror)), чрез ТОЗИ туториал. На машината имам инсталирани: Apache 2, PHP 5, MySQL, PHPMyAdmin, Tomcat 6, Gigaspaces Enterprise и разни java приложения. Попитах на няколко места казаха ми, че може би е Kernel Panic, реших да ъпгрейдна за теста, чрез sudo apt-get upgrade и ми каза, че единият хард го няма там където е инсталиран GRUB и искаше наново да го инсталирам, когато споделих и това ми казаха, че може би е от кабелите на хардовете или PUS, също така рам паметта е A-DATA. Първият път когато го донесоха, пробвах MEMORY TEST-а и ми даде грешка в едната плочка, върнахме я, но ни я препратиха с това, че паметта си е добре и няма проблеми. Ще бъда много благодарен от помоща ви. Не съм Линукс гуру и много много тази грешка не ми говори много, заради това споделям тук. Благодаря предварително.
« Последна редакция: Jul 04, 2011, 16:55 от pentarex »
Активен

Ali Nebi

• Напреднали
  • Публикации: 394
  • Distribution: Centos, Debian, Fedora, Ubuntu
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Ubuntu 10.04 - Фрийз
« Отговор #1 -: Jul 04, 2011, 19:16 »
AMD,

много се впрягаш, не че не си прав де :)

Сега по същество. Това, което получаваш доста изглежда на проблем с паметта. Пусни му най-напред един memtest86+ и виж какво ще стане. Ако има проблеми, то тогава виж, коя от плочките ти прави проблем (ако имаш повече от 1).

Пиши като имаш резултати.
« Последна редакция: Jul 04, 2011, 23:07 от Ali Nebi »
Активен

Не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън!

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 04, 2011, 22:51 »
Няма да е зле да покажеш и някакви логове от /var/log директорията, например като за начало syslog, messages, kern.log. Само гледай да обхващат времето от преди до малко след инцидента.

Други предложения от мен са:

1) Махни плочката RAM, която казваш, че ти прави проблем и пробвай пак;
2) Пробвай да заредиш само от LiveCD и виж дали ще ти даде грешка, целта - да се провери да не би да е от харда;
3) Пробвай с по-ново ядро, ето един линк с обяснение как става това http://ubuntuguide.net/install-latest-kernel-2-6-37-2-6-38-in-ubuntu-10-04-from-ppa
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

Evergreen

• Напреднали
  • Публикации: 50
  • Distribution: Debian 6.0 (Squeeze)
  • Window Manager: Console
    • Профил
« Отговор #3 -: Jul 05, 2011, 00:58 »
Просто може да го update с последните обновявания на файловете
Активен

pentarex

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 05, 2011, 11:50 »
Добре след малко обезателно ще пробвам Memtest86+, тъй като преди малко заби и каза "Kernel Panic-Not Syncing. Fatal exception in interrupt", което ме води до мисълта, че проблема е хардуерен а не софтуерен и другото което е може ли да споделите с кое мога да тествам хард дисковете, с fschk или с някоя програмка от Hiren's  boot cd и ако е от Хиренса може ли да ми препоръчате някоя. Мерси
Активен

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
« Отговор #5 -: Jul 05, 2011, 15:33 »
Добре след малко обезателно ще пробвам Memtest86+, тъй като преди малко заби и каза "Kernel Panic-Not Syncing. Fatal exception in interrupt", което ме води до мисълта, че проблема е хардуерен а не софтуерен и другото което е може ли да споделите с кое мога да тествам хард дисковете, с fschk или с някоя програмка от Hiren's  boot cd и ако е от Хиренса може ли да ми препоръчате някоя. Мерси

hdparm
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
проблем с ubuntu
Настройка на програми
knoppix 1 7402 Последна публикация May 23, 2005, 01:48
от knoppix
Ubuntu 5.04 Първи Старт
Настройка на програми
vejdi_86 6 8360 Последна публикация Jul 26, 2005, 02:15
от tech_noir
Ubuntu live to ubuntu alternate?
Настройка на програми