Защото драйвера за nvidia не го интересува дали имаш инсталирано ядро по което да ти се инсталира. той търси в /usr/src/linux
И ако нещо там не му харесва няма да се инсталира.
Малко уважение към мен. Знам какво говоря. Работя към сорс базирана дистрибуция, и е нормално да знам какво е нужно и защо.
Може и без да ме обиждате и да подлагате на съмнение всичко което кажа/пиша.
Добре, то ясно, че му трябват някакви файлове от /usr/src/linux - обикновено това са само header файловете, които plandz си оставя, не ти трябват (и няма никаква логика за модул към ядрото да ти трябват) .c файловете с кода на ядрото.
plandz, да не би да затриваш нещо в повече?
mara@OVNIWatermelon:~$ ls -l /usr/src/linux
lrwxrwxrwx 1 root src 37 Dec 22 2010 /usr/src/linux -> /usr/src/linux-headers-2.6.32-2-amd64
mara@OVNIWatermelon:~$ ls -a /usr/src/linux-headers-2.6.32-2-amd64/
. arch include Makefile scripts
.. .config .kernelvariables Module.symvers
mara@OVNIWatermelon:~$
Там е работата,че правя всичко,както съм го правил досега и винаги ми е работило.Това разбира се не означава,че ще работи и занапред де.Ето,че се случи.
Ами имам инсталирани хедъри в /usr/src.Символната връзка linux там сочи към тях.Днес пробвах да създам наново връзките build & source в /lib/modules/3.0.0 за да съм сигурен,че сочат коректно,но не би.Нищо не е в състояние да ми открие хедърите.
А иначе затривам само папката с разархивирания сорс,в която си компилирам ядрото.Както съм го правил и досега.
И пак използвах тази команда при компилирането:
# make-kpkg --initrd kernel_image kernel_headers
която създава и хедърите,освен ядрото.
И после си инсталирах пакетите,които се създадоха (както и преди съм го правил).
Май нещо с това новото 3.0 не е още наред.Четох някъде,че може да има период,през който да не може да се открива коректно,докато не се обновят пакетите.Не знам.
P.S. Преди малко махнах ядрото 3.0 и хедърите му и се върнах на предпоследното компилирано от мен ядро - 2.6.39.Ами какво да кажа - с него всичко си върви гладко и няма никакви проблеми.То така си беше и преди де.
Явно,че ще трябва да почакаме доста,докато всичко се оправи с новата номерация.Май все още всичко търси за 2.6,а трябва да е за 3.0.Това е само предположение,не знам дали е така.