Автор Тема: Презапис  (Прочетена 1172 пъти)

r3nt3r

• Напреднали
  • Публикации: 15
  • Distribution: Ubuntu 11.04
  • Window Manager: Gnome 2.32.0
    • Профил
Презапис
« -: Sep 08, 2011, 01:32 »
Има ли начин(атоматизиран) да се оправят файловете, защото туко що конфигурирах един уеб сървър на linux ubuntu 11.04 и след като сложех файловете от windows-ката машина ми дава error 500, а когато направя нов файл и вътре поставя сорс кода си работи. Та има ли някакъв автоматизиран начин да направя всички файлове работещи, защото става въпрос за над 1000 файла?
Активен

Everything is possible except the impossible!

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
Re: Презапис
« Отговор #1 -: Sep 08, 2011, 07:20 »
Има ли начин(атоматизиран) да се оправят файловете, защото туко що конфигурирах един уеб сървър на linux ubuntu 11.04 и след като сложех файловете от windows-ката машина ми дава error 500, а когато направя нов файл и вътре поставя сорс кода си работи. Та има ли някакъв автоматизиран начин да направя всички файлове работещи, защото става въпрос за над 1000 файла?
find . -type f -exec (chown -R apache {};chmod u+r {} ) \;
find . -type d -exec (chmod -R apache {} ; chmod u+rx {} ) \;
нещо такова в директорията на сървъра
Активен

0x2B|~0x2B

triel

• Напреднали
  • Публикации: 36
    • Профил
« Отговор #2 -: Sep 08, 2011, 10:42 »
За какви файлове става дума? Защото на мен това 500 ми прилича по-скоро на \r\n (вместо \n) в края на shebang реда, определящ с кой интерпретатор да се изпълни този файл.
Активен

r3nt3r

• Напреднали
  • Публикации: 15
  • Distribution: Ubuntu 11.04
  • Window Manager: Gnome 2.32.0
    • Профил
« Отговор #3 -: Sep 08, 2011, 14:30 »
За какви файлове става дума? Защото на мен това 500 ми прилича по-скоро на \r\n (вместо \n) в края на shebang реда, определящ с кой интерпретатор да се изпълни този файл.
Ства въпрос за php/html/css/js и няколко картинки...
Активен

Everything is possible except the impossible!