Автор Тема: Delphi програма с достъп до Firebird база данни под Чакра Линукс  (Прочетена 2505 пъти)

3p0

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Примерно полето в базата данни ми е VARCHAR(16), обаче аз не мога да въведа повече от 8 букви на кирилица - това ме шашардиса ???
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

n00b

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
unicode говори ли ти нещо?
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

3p0

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
unicode говори ли ти нещо?
Не .... ( интуитивно може би имам някаква идеа .. )
« Последна редакция: Яну 18, 2012, 21:42 от 3p0 »
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

laskov

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 2851
    • Профил
В Лазарус слагаш нещо подобно на това и ще имаш по-малко :) проблеми с utf-8
Код:
procedure TForm1.ZConnection1AfterConnect(Sender: TObject);
begin
  SQLQuery:=TZReadOnlyQuery.Create(Self);
  with SQLQuery do
   begin ;
     Connection:=Sender As TZConnection;
     SQL.TEXT :=  'SET CHARACTER SET utf8';
     ExecSQL;
     SQL.TEXT :=  'SET NAMES utf8';
     ExecSQL;
     SQL.TEXT :=  'SET character_set_client = utf8';
     ExecSQL;
     SQL.TEXT :=  'SET character_set_results = utf8';
     ExecSQL;
     SQL.TEXT :=  'SET collation_connection = utf8_general_ci';
     ExecSQL;
   end;
  SQLQuery.Free;
end;
Това ако го пуснеш на едно query с да кажем 100-200 000 записа резултат и 20-тина идиота които като няма какво да правят и пробват колко голям репорт може да мине на принтера при колежката - само да не съм ти сисадмин :D
Не разбрах какво имаш предвид. Може ли да ми обясниш, но не от житейска :) гледна точка.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Проблем с firebird база данни ...
Настройка на програми
sys7em 5 1814 Последна публикация Апр 08, 2005, 16:15
от sys7em
Delphi
Общ форум
BReaL 4 1151 Последна публикация Юли 19, 2005, 11:42
от v_badev
Проблем с firebird 1.5.1
Настройка на програми
anakinn 2 1170 Последна публикация Мар 30, 2007, 09:31
от anakinn
проблем с firebird
Настройка на програми
anakinn 1 1286 Последна публикация Авг 27, 2007, 12:04
от anakinn
SENIOR DELPHI DEVELOPER
Търсене
Bulwork2010 0 913 Последна публикация Авг 27, 2010, 21:14
от Bulwork2010