Автор Тема: Убунту 12.04  (Прочетена 20337 пъти)

ilian_BIOS

• Напреднали
  • Публикации: 602
  • Distribution: opensuse
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Убунту 12.04
« Отговор #30 -: Feb 14, 2012, 22:02 »
Цитат
Няма логика, гледам че и на 32 битовия гост е същото положение, по-скоро е бъг в ядрото или грешна конфигурация на ядрото.

Имах в предвит да не тегли 64 бит image. Наистина обаче, няма смисъл да тестваш точно убунту на Виртуалбокс, няма да имаш 3Д и ще е доста по-бавно, инсталирай си го на компютъра и го пробвай имай в предвит, че има бъгове но ги оправят, обновява се всеки ден. Не знам, и аз не съм доволен от Виртуалбокс, бавно вървят линукс-ите вътре  ???
Активен

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
« Отговор #31 -: Feb 14, 2012, 22:12 »
Цитат
Няма логика, гледам че и на 32 битовия гост е същото положение, по-скоро е бъг в ядрото или грешна конфигурация на ядрото.

Имах в предвит да не тегли 64 бит image. Наистина обаче, няма смисъл да тестваш точно убунту на Виртуалбокс, няма да имаш 3Д и ще е доста по-бавно, инсталирай си го на компютъра и го пробвай имай в предвит, че има бъгове но ги оправят, обновява се всеки ден. Не знам, и аз не съм доволен от Виртуалбокс, бавно вървят линукс-ите вътре  ???

Точно това е най-невярното твърдение, под виртуалбокс вървят линуксите най-добре, и то с 3Д, докато vmware е перфектен за уиндоус.

Също така може да споменем и kvm който е най-добър като производителност за линукс.

Просто зависи много от процесорите.
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #32 -: Feb 14, 2012, 22:28 »
Как пък един не реши да види в гугъл що прави проблеми  :(
Първия резултат http://www.webupd8.org/2012/02/virtualbox-ubuntu-1204-guest-fixes.html
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #33 -: Feb 14, 2012, 22:55 »
Благодаря!

С РАЕ се справих сам (с което съм много горд  ;D), виж за мишката - не се сетих.
Активен

razorbladic

• Напреднали
  • Публикации: 167
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity 8
    • Профил
« Отговор #34 -: Feb 15, 2012, 12:53 »
А откъде да си сваля дайли ъпдейтите на 12.04 и да ги подкарам?
Активен

tolostoi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Feb 15, 2012, 12:55 »
А откъде да си сваля дайли ъпдейтите на 12.04 и да ги подкарам?
http://www.google.bg/search?sourceid=chrome&client=ubuntu&channel=cs&ie=UTF-8&q=ubuntu+12.04+daly+images
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

razorbladic

• Напреднали
  • Публикации: 167
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity 8
    • Профил
« Отговор #36 -: Feb 15, 2012, 13:45 »
Пуснах го на витруалата и тръгна да инсталира, като стигне дотук и спира,.. оставям го да зареди уж, но нищо не се случва.  Наскоро тръгнах да инсталирам 11.10 на компа на мой познат и същата работа, зарежда дотам и спира. Преди обаче да започне, още на 11.10 логото ми изкарва следната грешка (на неговия комп) + още няколко подобни кодеци...

[156.165517] codec_read : code 0 is not valid [0x0000]

PS: Разбрах къде му е бил проблема, въведох парола и тръгна да зарежда на виртуалката... Сега пък ми даде грешка и не завърши инсталацията, свалих си дейли исо то и ще го пусна него да видя дали ще даде бъг..
« Последна редакция: Feb 15, 2012, 14:26 от razorbladic »
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #37 -: Feb 25, 2012, 16:18 »
Разцъквам го няколко дни и съм мноо доволен, че ще си имам Гном 2 в 12.04 :D !

http://imageshack.us/photo/my-images/195/20120225152503.png

http://imageshack.us/photo/my-images/803/20120225152620.png

Малко ми гърми, но се замислям да го кача на реалната машина. Сега е на виртуалка.
Активен

tolostoi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #38 -: Feb 25, 2012, 20:27 »
Гърми си и на реална машина, бая  ;D
Активен

by entusiast

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Feb 25, 2012, 20:32 »
За сега ми гърмят само синаптика, гдеби и май от аплетите нещо! Все неща които по подразбиране не са инсталирани. Предполагам, че с Унити по техния начин както искат да се работи няма да гърми.
Активен

tolostoi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #40 -: Feb 25, 2012, 21:29 »
Точно с Юнити съм, постоянно дава някакви крашове на програми и те подканя да ги рипортнеш, пък на всичкото отгоре гърми и скрипта lsb_release и се получава още един краш докато събира инфо за бъг рипорта.
Активен

by entusiast

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Feb 28, 2012, 14:32 »
След разцъкване на виртуалката и разни експерименти го инсталирах на лаптопа като втора ос на мястото на 10.04, но аплетите не ми се добавят! Някой да има идея от къде може да е проблема!?

Ползвал съм тази инструкция.
Цитат
Open up the Ubuntu Software Center by clicking on this item in the left-column and then search for, select, and install the “gnome-session-fallback” package (see screenshot at right; click to enlarge).
While we’re in the Ubuntu Software Center, let’s save time by searching for, selecting, and installing each of the following tools:
Advanced Settings (aka gnome-tweak-tool)
Configuration Editor (aka gconf-editor)
dconf Editor (aka dconf-editor)
“gnome-colors”
Само без пакета gnome-colors, че много гърми от него и всичко работи пИрфектно във виртуалката! С Alt+десен клик си излиза менюто за настройка на панела или добавяне на аплети(както съм го направил в горните скрииншотове)!

П.С. В неделя го бях инсталирал за малко на стационарната машина и пак го имах същия проблем, но като не се инсталира вмуарето и се върнах отново на 10.04 без да търся решение на този проблем!
Активен

tolostoi

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #42 -: Feb 28, 2012, 15:29 »
Да, vmware-то гърми при компилиране на модула за мрежата, пробвах и ръчно да го билдна, но пак дърво. Прдполагам, че е понеже ядрото е 3.2 и има още грижи, имаше някакви пачове (неофицилани), но и друг път съм играл мача и няма смисъл, просто ше дойде ъпдейт на vmware който ще оправи нещата, за сега не работи, сложих виртуалбокс.
Активен

by entusiast

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #43 -: Feb 28, 2012, 16:11 »
За вмуарето проблема е както беше с версията преди 8 с ядра по-високи от 2.6.38 и с версия 8 го оправиха, но на лаптопа мога и без вимуаре, ама ъплетите искам да заработят!
Активен

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
« Отговор #44 -: Feb 28, 2012, 18:44 »
Да, vmware-то гърми при компилиране на модула за мрежата, пробвах и ръчно да го билдна, но пак дърво. Прдполагам, че е понеже ядрото е 3.2 и има още грижи, имаше някакви пачове (неофицилани), но и друг път съм играл мача и няма смисъл, просто ше дойде ъпдейт на vmware който ще оправи нещата, за сега не работи, сложих виртуалбокс.

Че при мен си се компилира. Без ядове.
А ако чакаш официално да минат на поддръжка за 3.2 ще чакаш сто години докато от RHEL решат да ползват ядро 3.2 че и vmware да го напишат според тяхната версия.
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.