@Gat3way забравяш, че повечето потребители нямат твойте специфични нужди и базовия им софтуерен набор се различава от твоя...
И явно не си ровил из репотата скоро на дистрибуциите... ще се изумиш колко софт изисква 32 бит. библиотеки, не помня кое, но нещо даже ми качи половината mesa32...
64 битов скайп ?! - всеки знае, че това е 32 битова недомислица с куп зависимости...
Boxee също не работи като хората, а въпросният 64 битов флаш най-редовно е с деактивирано хардуерно ускорение, поради една или друга причина...
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_natty_pae64&num=1Не мисля, че тези 3~10 % разлика в някой ситуации ще оправдаят мъките.. Даже сега ми направи впечатление, че според фороникс апачи работи по-пъргаво на 32 битова система под SandyBridge...

Предполагам, че ме разбираш накъде бия.
Също така пробвай да сложиш Catalyst на хибридно видео и убунту 11.10 //64 бит .
Когато catalyst започне да търси библиотеките вместо в /usr/lib, a в /usr/lib64 оставаш на черно... Айде после ходи обяснявай на сестра ми или приятелката ми примерно какво е туй Symlink...
Също така повечето потребители са само с 4 гб рам и тази 64 битова система ще им глътне рамта, като поничка...
Наистина не мисля, че си заслужава редовият потребител да си троши главата с библиотеки и само една торба излишни 32 битови библиотеки да седят резидентно в паметта и да папкат...
Аз не го отхърлям, казвам просто, че все още прави много мизерии и не се препоръчва за новак и повечето софтуер просто минава през 64 битовия компилатор колкото за някаква съвместимост...
P.S. на колко от тука пишещите им трябва над 3ГБ на процес ?! - замисли се...