Автор Тема: Журналисти се кахърят за домашните безжични мрежи...  (Прочетена 9526 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
А че журналистите са с интелект, по-нисък от този на дъщеря ми, която твърди: "това е така, защото го гледах в едно филмче на Дисни"...
Такива крайни лични изказвания не само, че не са полезни никому, но дори са вредни. Интелектът е до човек, и по никакъв начин не зависи от професията, с която се е захванал - във всяка професия (и каквато и да е друга област) могат да се намерят и плитки, и дълбоки умове. Слагането под общ знаменател най-често води до грешна представа (и в двете крайности) за човека насреща. Нека гледаме по-обективно на нещата, за да можем да търсим решения ;)

Абе не съм съвсем съгласен!
Едно време, като ученици се шегувахме със степенуването на "прост" и беше широко разпространен лаф: Прост, по-прост, най-прост, борец и полицай, като според случая променяш местата на борец и полицай :D .
После добавихме и "шофьор" към степените и с бившите колеги от шофьорлъка които го напуснахме започнахме да се шегуваме, че който поумнее напуща тези поприща :D .
То шега, шега, но в основата си е много вярно. С бившите колеги които напуснаха и преминаха в други поприща продължаваме да имаме общи теми, а с тези които си останаха шофьори, темите се изчерпват с няколкото тривиални въпроса за семейството и децата, но пък те помежду си не им липсват теми за разговори и спорове, нито на мен с тези които напуснаха ;)
Ако се вгледаш в старите си познати и приятели, сигурен съм, че и ти ще откриеш такива на които интелекта е изостанал спрямо твоя, но продължавате да си имате позитивните отношения, но без общи теми за обсъждане.
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Слагането под общ знаменател най-често води до грешна представа (и в двете крайности) за човека насреща. Нека гледаме по-обективно на нещата, за да можем да търсим решения ;)
Понеже и аз така мисля по принцип, нека първите думи на водещия пост да се четат като "български журналисти" (нечленувано). Искаше ми се да мога и поименно да изредя въпросните хора, но от "Днес" не са сложили автор на статията (нито тяхната собствена, нито тази в "Монитор") - явно не са така обективни като нас и обичат да се слагат всички под знаменателя на идиотщината :)

Абе чудя се тези крадци с лаптопи не ги ли е страх някой да не ги обере докато се разкарват из входовете с лаптопи....
Може да имат някакъв кодекс на колегиалността... Само нека някой да ги светне - лаптопите затова са мобилни компютри, щото хората доста често (над 50% от случаите) си ги носят със себе си, особено като тръгнат на дълъг път, което по правило е предпочитаното време за кражби. Със същия успех могат да наблюдават дали някоя несемейна двойка няма да се сгоди. Ако да - значи сигурно има пръстен с диамант, значи е време за тараш. 8)

Всъщност има една "логична" причина лаптоп да стои закотвен вкъщи. Мили крадци, молим ви, не слушайте застрахователите, които смятат, че хората трябва да си застраховат лаптопите и, като част от застраховката, трябва да не ги изнасят от жилището, те са идиоти, не ставайте и вие такива, имате филмов имидж за поддържане!

Е какво да не би да няма програмки, с които може да се прихване /така да се каже/ безжичния трафик?
В случая голямото прозрение е, че имало програмки, дето показвали наличните мрежи и силата на сигнала им. Интересно дали този, който го е споделил със света, някога се е връзвал към безжична мрежа... А за прихващането на пакетите по медията няма особено значение дали е wifi или ethernet мрежа - всичко минава покрай тебе (друг е въпросът какво можеш да направиш с тях).

Предлагам да направим контрастатия, посветена на всички журналисти, живяли в свят с цифрови технологии и онлайн предавания:

Обиновеният потребител не само разбира всички видове радио програми в един град, но вижда коя е по-силна (бел. - с по-силен сигнал) и от коя посока идва (бел. - вижда кулата-излъчвател). Освен това, специализираният хардуер (бел. - радио приемник), продаван свободно само срещу два лева, можел да се ползва с още една цел. Когато потребител с повече умения реши да слуша радио, включва "платформата" и само за няколко секунди може да започне да приема на дадена честота без да плаща или да се оторизира с парола! За 10тина минути специалистът може да запамети няколко честоти и, всеки път като включи "платформата", да пуска приемане на точно една от тях. [_]3
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Цитат
п.с.
gat3way hashkill-a вече има ли kernel за ATI 7970?

Е аз 7970 имам от седмица и нещо. Ще мине време преди да разпиша оптимизирани kernel-и..освен което за пореден (надявам се последен) път променям архитектурата, една от причините е именно GCN.

Иначе като цяло съм много доволен от говедото, голям напредък от страна на AMD, нещата се пишат вече далеч по-лесно, защото е скаларна архитектура. Що се отнася до ALU-интензивни kernel-и не е нещо потресаващо, да, най-бързото GPU за сметки е, но 6990 все още е по-бързо. Специално за WPA/WPA2 (не съм оптимизирал kernel-а за 7970, ползвам стария код), скоростта е около 134 хиляди PMK/s. Вероятно може да се изкара малко отгоре ако се пренапише в скаларен вид и малко повече неща се сложат в __local паметта...ама не много. Във всеки случай (освен ако някой не измисли алгоритмичен пробив в PBKDF2-SHA1), максималната теоретична скорост би трябвало да е не повече от 140-145 хиляди PMK/s.

Ако се върнем на онзи коментар за единия милиард...около 7200 7970-ци ще докарат 1 милиард PMK/s...по цените в родните магазини това ще излезе съответно около 8 милиона лева и ще консумира около 1.6 мегавата, демек ще му трябва една малка електроцентрала....и отделената топлина би била огромен проблем.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
@gat3way А той мечтателя с единия милиард опита е ясен :)
Иначе евала на журналистите, +1 към "Момче прави нов български фейсбук", "Българския таблет" и другите подобни "мъдрости" ...  >:D
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3177
    • Профил
...
Предлагам да направим контрастатия,  ...
обясняваща на журналистите и читателите (зрителите), че нещата въобще не са такива, каквито ги описва статията, станала предмет на тази тема. Така "ще се чуе" и за "Линукс за българи", което е крайно време да се случи.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
Интересна тема.

Предполагам, че журналистите също трябва да ядат нещо... Всички тези коментари имат смисъл, когато от цялата дискусия се извлече дадена поука. Мисля, че някой беше споменал в коментарите преди мен, че медиите са загубили обратна връзка с публиката си. Право казано! Сериозни и скъпи издания публикуват впечатленията на своите читатели. Говоря за издания, който оцеляват благодарение на предлаганото съдържание, а не на рекламите.

Информацията е скъпа стока. Клюките не са.

Когато един, да го наречем журналист, всъщност създава съдържание с цел да генерира посещения и високи резултати в Google благодарение на много текст, не може да търсим висококачествена публицистика. В обратния случай, пазарът на полезна информация си казва думата. За съжаление такъв пазар в България още трудно се развива.

Редно е да се замислим защо се оплакваме от това, което четем, след като сами избираме и навигираме в мрежата? А иначе колко е нашата/вашата запознатост с IT материята и колко на журналиста не е честно да се коментира.

М-у другото примера на Мария с радиото беше доста подходящ. Въпрос - толкова ли е нямало нищо по-интересно за писане?

Хм 5:00 АМ :D

Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Мене ме кефи пък как го правят новинарските сайтове...

1) Слагат банери и рекламодателите плащат на брой импресии
2) Слагат някоя новина давайки малко мегдан на списващият я да тълкува нещо меко казано противоречиво
3) Първите коментари са откровено тролски
4) Идиотът прочита новината и отива на коментарите. +1 импресия на банера
5) Идиотът пише коментар, отговор на друг тролски такъв.
6) Идиотът рефрешва страницата за да види кой друг идиот е отговорил на великия му коментар +1 импресия на банера
7) goto 5)

В този ред на мисли, новинарските сайтове се изхранват от идиоти. Печалбата от банерите им е в нелинейна, почти експоненциална зависимост от броя на идиотите, които пишат коментари под новините.

После новинарските сайтове не са виновни, че хората, които ги четат са идиоти.

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Ipolit

• Напреднали
  • Публикации: 418
    • Профил
И аз имам някаква машина, дето има въздушен интернет, ама нямам компютър. Моля ви, не ми разбивайте апартамента.
И ако може да дадете линк към програмата дето казва къде има интернет, че един приятел има жисием дето се бара с пръст по стъклото, та да видим как работи това чудо на инженерната мисъл.
А тия материали дето ги диктува портиера на 2 районно е обяснимо да са отпечатани в Монитор.
Активен

Face Your FreeBSD at http://ipolit.hit.bg

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Тука ме разбихте със селекцията от цитати на разбирачи
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3177
    • Профил
//Друга тема: Безобразие! В новините около 22:15 по бТВ обясняваха, че Великобритания спряла достъпа до пиратския сайт The pirates bay като подчертаха няколко пъти "пиратско съдържание", а онагледяваха репортажа със страници на Уикипедия, по времето, когато имаше черен банер в знак на протест срещу PIPA и SOPA! Аз смятам да им пиша протестно писмо.
Към репортажа
« Последна редакция: May 31, 2012, 22:44 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4857671
А вие пренастроихте ли си апаратите?  ;D ;D ;D
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4857671
А вие пренастроихте ли си апаратите?  ;D ;D ;D

Да. Веднага щом го прочетох.
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Бля... тъкмо щях да изпротестирам да се спре с губенето на време за глупости и осъзнах в кой раздел чета...  ;D
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил
да се спре с губенето на време за глупости

Амииии, НЕ е губене на време, а релаксиране чрез писане на глупости. [_]3
« Последна редакция: Jun 04, 2012, 19:46 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

Gogo_SZ

• Напреднали
  • Публикации: 270
  • Distribution: Mageia, Mandriva
  • Window Manager: KDE, Mate, Gnome, LXDE
  • So to complete victory of trade over reason!
    • Профил
Какви милиарди комбинации, карти и глупости бе народе!!!

Я малко въображение! Стегнете се!!!

Това не са паролите на някой супер гуру, а на комшията.
Стига да искаш се взимат за отрицателно време с малко елементарни тарикатлъци, много акъл и верни настройки по WI-FI-то.
Активен